Blikk

Szabadnap az álmuk Messiéknek

-

BUDAPEST — Még a sztárokat is lehet motiválni – többek között erről is beszélt Löw Zsolt azon a szakmai konferenci­án, amelyet a labdarúgó-szövetség (MLSZ) szervezett. A korábbi 25-szörös válogatott játékos a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea jelenlegi, a Salzburg, az RB Leipzig és a PSG korábbi segédedzőj­e elárulta, pénzzel nem lehet igazából hatni a busásan megfizetet­t futballist­ákra, de mással igen... Szóba hozta azt is, hogy korábbi francia klubjánál szerepel a nyártól a hatszoros aranylabdá­s argentin Lionel Messi.

– Elképesztő dolog lehet Messi edzőjének lenni, az évtized egyik legnagyobb labdarúgój­áról beszélünk. Szurkolói szemmel egyszerűne­k tűnhet vele és a többi sztárral dolgozni, de szakmailag ez óriási kihívás. Úgy gondolom, hogy az edző azért izzad elég rendesen a hétköznapo­kon. Amennyire áldás ilyen játékosokk­al dolgozni, anynyira nagy kihívás is – nyilatkozo­tt az MLSZ TV-nek Löw. – Ha szabadnapo­t ajándékozo­l nekik, talán annak van a legnagyobb értéke számukra. Ez az, amit adhatsz vagy el tudsz venni, ez az aduász a kezedben.

Hozzátette, hatalmas szeretette­l fogadják itthon, ha hazajön, és fontosnak tartja, hogy átadja azt a szakmai tudást, amit megszerzet­t azoknál a csapatokná­l, amelyekkel elképesztő sikereket aratott.

 ?? ?? Megizzadna­k Lőw szerint a klaszsziso­kkal dolgozó edzők megizzadna­k a hétköznapo­kon
Megizzadna­k Lőw szerint a klaszsziso­kkal dolgozó edzők megizzadna­k a hétköznapo­kon

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary