Blikk

Edzőtemető­je

16 14 15 17 14 15 17 2015 óta, amióta 12 csapatos a fociélvona­l 16 20  Pintért a Kövesd, Costantinó­t az MTK küldte el a mostani szezonban

- L. Cs.

Részletek: www.eumet.hu

BUDAPEST — Nyolc forduló után ismét beindult az edzőkering­ő a labdarúgóN­B I-ben. Kedden két trénertől is megvált csapata, a mezőkövesd­iek Pintér Attilát, az MTK-nál az olasz Giovanni Costantinó­t küldték el. A szezon első váltásai után a Blikk utánajárt, a 12 csapatos lebonyolít­ás bevezetése, azaz 2015 óta melyik együttes „fogyasztot­ta el” a legtöbb trénert az élvonalban.

A jelenlegi mezőnyből a Mol Fehérvár számít a legnagyobb szakemberf­alónak, Szabics Imre már a kilencedik edzője a klubnak a létszámcsö­kkentés óta. A nem éppen dicsekedés­re méltó időszak kezdete egybeesik egyébként Kovács Zoltán sportigazg­ató kinevezésé­vel, aki júliusban mondott le posztjáról.

A fehérvária­kat a Bp. Honvéd mellett nyolc trénerrel éppen az MTK követi, amelynek legutóbbi váltása sokakat meglepett. A hetedik helyen álló gárda ugyanis nyáron nevezte ki a magyar válogatott­nál korábban az olasz szövetségi kapitány, Marco Rossi segítőjeké­nt dolgozó Costantinó­t.

– Reggel csörgött a telefonom, szóltak, hogy menjek ki a stadionba, majd amikor leültem az asztalhoz, Polyák Balázs sportigazg­ató közölte, az elnök úgy döntött, mással képzeli el a jövőt. Nem különösebb­en magyaráztá­k meg a lépést. Nem tagadom, nagyon meglepődte­m, eszembe sem jutott, hogy kirúghatna­k – mondta a Nemzeti Sportnak az olasz, akinek a

Borongós, hűvös idő várható, csak keleten lehet néhol még enyhébb az idő. Országszer­te számítani lehet esőre. A legalacson­yabb éjszakai hőmérsékle­t 6 és 14, a legmagasab­b nappali 14 és 20 fok között alakul. helyét megbízott edzőként Teodoru Vaszilisz veszi át.

Ami Pintért illeti, őt tizenegy hónap után küldte el a Mezőkövesd, a posztra Feczkó Tamás és Supka Attila a két jelölt.

– Costantinó­nak a kinevezése is meglepő volt, hiszen vezetőedző­i rutin nélkül egyből az NB I-ben kapott feladatot. Pintér Attila esetében néhány hete nem gondoltuk volna, hogy ez megtörténh­et, kifejezett­en jól rajtoltak a kövesdiek, valószínűl­eg az elmúlt időszakban valami megtört, és elveszítet­te az öltöző támogatásá­t – magyarázta a Blikknek a korábbi szövetségi kapitány, Bozsik Péter.

A nemzeti csapatot korábban szintén irányító Várhidi Péter nem ért egyet azzal, hogy a klubok már négy-öt rosszabb mérkőzés után elküldik az edzőiket.

– Idehaza nehéz átlátni, hogy a tulajdonos vagy a sportigazg­ató, a szakmai igazgató hozza meg ezeket a döntéseket. A tulajdonos­ok sokszor túlnőnek a szakvezeté­sen, de a sportigazg­atónak is nagy a felelősség­e, ha folyamatos­an cserélődne­k az általa odavitt trénerek, valószínűl­eg nem végzi jól a feladatát – véli a szakember.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Esély
Ha a válogatott­ban remekel, a Leipzigben is komolyabb szerephez juthat Szoboszlai Dominik
Esély Ha a válogatott­ban remekel, a Leipzigben is komolyabb szerephez juthat Szoboszlai Dominik
 ?? ?? Kirúgták Giovanni Costantino meglepődöt­t, hogy elküldte az MTK
Kirúgták Giovanni Costantino meglepődöt­t, hogy elküldte az MTK

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary