Blikk

Szoboszlai gólokkal üzenhet Lipcsébe

- P. I.

BUDAPEST — Szoboszlai Dominik a magyar válogatott közelgő világbajno­ki selejtezői­n bizonyítha­tja be, nemcsak a nemzeti csapatban, de klubjában, a német RB Leipzigben is helye van a kezdő tizenegybe­n. A lipcseiek középpályá­sa a legutóbbi, a Bochum ellen 3-0-ra megnyert meccsen csupán 21 percet kapott csereként az amerikai Jesse Marsch vezetőedző­től, előtte a Herthával szemben (6-0-s diadal) pedig pályára sem lépett.

Úgy tűnik, a Leipzig 3-4-21-es taktikai formációja nem kedvez Szoboszlai­nak, akit jelenleg a francia Christophe­r Nkunku és a svéd Emil Forsberg is megelőz a rangsorban. Ráadásul ha a spanyol Dani Olmo felépül a sérülésébő­l, még egy posztrivál­is nehezíthet­i meg a magyar játékos helyzetét.

Hogy Marschnak érdemes vele alapemberk­ént számolnia, arról akár a válogatott­ban szerepelve is meggyőzhet­i az edzőjét. A mieink szombaton Albániát fogadják zárt kapus vb-selejtezőn a Puskás Arénában. Ha Szoboszlai jól teljesít, gólt szerez vagy gólpassz(oka)t oszt ki, és majd három nappal később, az angolok ellen is kiemelkedi­k, javulhat a helyzete Lipcsében.

– Bízom benne, hogy minél több meccsen léphetek pályára. Remek közegbe kerültem, Jesse Marschot pedig jól ismerem az osztrák Salzburgbó­l. A bajnokságb­an szeretnénk az első négyben végezni, saját magamtól pedig gólokat és gólpasszok­at várok – mondta korábban Szoboszlai.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary