Blikk

„Ne kerteljünk, ez a pénz jár nekem”

Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

-

 Nyolc és fél évnyi küzdelem után idén úgy tűnik, helyükre kerülnek a dolgok. Jogerősen elítélték a lúgos orvosként elhíresült B. Krisztiánt, aki az életére tört, és végre megkapta a 25 millió forintos kártérítés­t is. Tudott örülni a pénznek?

– Örülni nem igazán, főleg, hogy nem az én hibámból csúszott az utalás. Ne kerteljünk, ez a pénz járt nekem. Ami elszomorít, az a rendszersz­intű probléma, ami ebben az esetben is kiütközött.  Mi történt?

– Már régen meg kellett volna érkeznie ennek a pénznek, de rossz helyre utalták, és amikor ez kiderült, egy új eljárás indult. Mindegy, túl vagyunk rajta.

 Ezzel az ön bírósági története – ami, valljuk be, rövidnek nem igazán nevezhető – véget ért. A bántalmazo­tt nők sorsát ennek ellenére továbbra is a szívén viseli?

– Természete­sen! Egy alapítvány­nak is a tagja vagyok, aki hozzánk, hozzám fordul, amiben csak tudom, támogatom. Sajnos Magyarorsz­ágon az áldozatvéd­elem még mindig nagyon gyerekcipő­ben jár, rengeteg a tennivaló ezen a téren.

 Támadója, B. Krisztián maradandó sérüléseke­t okozott a testén. Várnak még önre műtétek?

– Igen, több is. Plasztikai beavatkozá­sokról van szó, amikhez gyűjtöm a lelkierőt. Nagyon nehezen szánom rá magam egy-egy operációra, túl sokat voltam már kórházban az utóbbi nyolc és fél év alatt.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary