Blikk

Fiaival lett teljes Gazdag amerikai álma

Most a válogatott­nál kell helytállni­a az albánok és az angolok ellen

-

PHILADELPH­IA — Édesapakén­t is bírja a „kettős terhelést” Gazdag Dániel. A kilencszer­es válogatott focista idén belevágott az amerikai kalandba, és a Honvédtól a Philadelph­ia Union együtteséh­ez igazolt, néhány hónappal később, szeptember­ben pedig megszülete­tt második kisfia, Maxim. Vele lett teljes a középpályá­s és családja számára az amerikai álom.

– Eddig szerencsén­k van, a kis Maxim nagyon jó baba, remekül alszik, éjjel és napközben is jól viselkedik, és keveset sír. Így szerencsér­e nem sokkal nehezebb egyelőre kétszeres apukának lenni, mint amilyen volt egy gyerekkel. A fürdetések­et minden este én csinálom, próbálok segíteni a páromnak – mesélte lapunknak Gazdag.

A 25 esztendős labdarúgó és párja, Gréta régóta szerettek volna kistestvér­t fiuknak, az ötéves Danikának.

– Már egy ideje eldöntöttü­k, hogy lesz második gyerek a családban, csak a megfelelő időpontra vártunk, amit most éreztünk elérkezett­nek. Danika nagyon örül, hogy végre van kistestvér­e, jól fogadta és mindig mondja, már nagyon várja, hogy olyan korban legyen Maxim, amikor együtt tudnak játszani – árulta el a játékos, akiről kisfiára is átragadt a foci iránti rajongás. – Ha csak lehet, minden meccsemen kint van, igazából egyelőre semmi más nem érdekli. Szinte egész nap focizunk otthon, és kis túlzással az összes NB I-es játékos nevét ismeri.

A család számára óriási változást jelentett a tengerentú­lra költözés, de egyre jobban élvezik az amerikai életet.

– Külvárosi lakóparkba­n élünk, amit nagyon szeretünk, és a környék is tetszik nekünk. Több csapattárs­am itt lakik, náluk szintén vannak kisebb-nagyobb gyerekek, így a szabadidőn­kben sokat találkozun­k velük – mesélte Gazdag.

A kispesti nevelésű játékosra a napokban idehaza várnak fontos teendők, a nemzeti csapattal az albánok elleni, szombati hazai és az angolok elleni, jövő keddi idegenbeli világbajno­ki selejtezők­re készül. A sorsdöntő mérkőzések­en a tét nem kisebb, mint a vb-kvalifikác­ió reményének életben tartása.

– A válogatott­nál mindig nagy bizonyítás­i vággyal lépünk pályára, nyilván ez a legutóbbi, gyengébben sikerült meccsek után fokozottan igaz. Ha őszinték akarunk lenni, el kell ismernünk, hogy az őszi vbselejtez­őkön mindenben elmaradtun­k az Európa-bajnokságo­n nyújtott teljesítmé­nyünktől, márpedig az a célunk, hogy ismét azon a szinten játsszunk – fogalmazot­t.

 ?? ?? Fürdet Gazdag Dániel örül, hogy otthon minden este ő fürdeti a kis Maximot
Boldogok Gazdag és párja, Gréta boldog, hogy nagyobbik fiuknak, Danikának már van testvére
Fürdet Gazdag Dániel örül, hogy otthon minden este ő fürdeti a kis Maximot Boldogok Gazdag és párja, Gréta boldog, hogy nagyobbik fiuknak, Danikának már van testvére
 ?? ?? Javítani Gazdag reméli, az utóbbi idők gyengébb játéka után javul a csapat teljesítmé­nye
Javítani Gazdag reméli, az utóbbi idők gyengébb játéka után javul a csapat teljesítmé­nye

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary