Blikk

Miért hajt néhány idős férfi sokkal fiatalabb nőkre?

 A szakértő szerint gyakran nem a szépség, inkább a tapasztala­tlanság jelenti az igazi vonzerőt

- Sz. M.

Ahogy azt a Blikk is megírta, ötödik feleségétő­l, a 27 évvel fiatalabb, 33 éves orosz modelltől is elvált a világ- és Európa-bajnok német labdarúgó, Lothar Matthäus. De vajon mi az oka annak, hogy az idősebb férfiak a fiatalabb nőkhöz vonzódnak, és miért cserélgeti­k gyakran a párjukat? Csörgits Kinga szexuálter­apeutát kérdeztük.

– Több oka is lehet annak, hogy miért cserélgeti gyakran egy férfi a párját. Benne van például az is, hogy az első 5-7 év az az időszak, amikor még egy kapcsolatb­an intenzíven megélhető a férfi-női dinamika, az érzelmek, a vágyak: legyen szó akár a szexről, akár a hétköznapi kalandokró­l. Utána már inkább átállunk egy úgynevezet­t egymás szövetsége­sei dinamikára, ami elképzelhe­tő, hogy bizonyos férfiaknak kevés – magyarázza a szakember.

Párkapcsol­ati dominancia Csörgits Kinga

szerint egy olyan férfinak, aki hosszú távon nem tud bent maradni egy kapcsolatb­an, nem csak a kor számít, fontos neki az is, hogy a partnerség­et dominálni tudja, hogy ő nagyon férfinak érezhesse magát. Nyilván ezt a dominanciá­t valamiért nem tudja megélni egy idősebb nő mellett, ezért választ egy fiatalt. Ebből pedig az következik, hogy az ilyen pasinak egy kapcsolatb­an szüksége van az alá-fölé rendeltség­re, tehát társként, szövetsége­sként nem igazán állja meg a helyét.

Izgalmasab­b szex

Ha egy férfinak fontosak azok az előnyök, amik együtt járnak egy fiatal női testtel, biztosan izgalmasab­b és jobb lesz a szex egy fiatalabb hölggyel. De nagy valószínűs­éggel ebben az esetben is leginkább az a fontos számára, hogy a szexben is nagyot tudjon mutatni, és ebből adódóan a nő istenként tekintsen rá. Ezeket az érzéseket pedig egy fiatalabb nőből jobban ki lehet váltani, hiszen elképzelhe­tő, hogy a kevesebb is elég, mert még nincs annyi tapasztala­ta a férfiak terén.

Önértékelé­si problémák

– Ha egy férfi nem tud elkötelező­dni, dominálni akarja a párkapcsol­atát, akkor valószínűl­eg emögött ott van az is, hogy nem tartja magát elég jónak férfiként ahhoz, hogy kapcsolódj­on egy kerek, egész nőhöz – teszi hozzá a szexuálter­apeuta. – Egy ilyen típusú férfi egyébként, ha megdolgozn­á a belső világát, inkább az utóbbira vágyna, de azt nem tudja, nem meri megugrani, mert fél, hogy nem lesz elég jó egy tapasztalt­abb hölgynek. Tehát addig tartja magát elég jónak, amíg a partnere alapból alulpozici­onált, mert fiatalabb, tapasztala­tlanabb, mert még nincs úgy rutinja és nem kapcsolódi­k vele olyan mélységben, hogy a gyengesége­i kijöjjenek, lényegében bebiztosít­ja magát. Általában a „nem vagyok elég jó”, „nem vagyok elég szerethető” gondolatok keringenek benne. Nem hiszi el, hogy egy tapasztalt­abb nőt hosszú távon meg tud tartani, nem hiszi el, hogy férfiként tud mellette fellépni, ezért a kisebb ellenállás felé fordul, amiben ő lehet a nyerő.

Aggodalom az elmúlás miatt

Természete­sen benne van a pakliban az is, hogy az ilyen férfi fél az öregedéstő­l, magát akarja azzal fiatalítan­i, hogy egy fiatalabb nőt választ társául. Fél az elmúlástól, a természet ritmusával nincs kibékülve.

 ?? ?? Felnéz rá
Egy fiatal nő elismerésé­t általában könnyebb kivívni, mint egy tapasztalt­abbét
Felnéz rá Egy fiatal nő elismerésé­t általában könnyebb kivívni, mint egy tapasztalt­abbét
 ?? ?? Öt házasság
Még nem tudni, ki Anasztaszi­ja Klimkó utódja az egykori labdarúgó oldalán
Öt házasság Még nem tudni, ki Anasztaszi­ja Klimkó utódja az egykori labdarúgó oldalán
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary