Blikk

Holland nyomozás a buszügyben

-

PÉCS — Már Hollandiáb­an is nyomoznak abban a bűnügyben, amely miatt jelenleg két korábbi pécsi cégvezető ül a vádlottak padján. Nagy értékű csalással vádolják őket, mert a nyomozók szerint drágán vásárolták meg a városnak a használt buszflottá­t, egy közvetítő közbeiktat­ásával. A Volvo-gate néven elhíresült ügy két vádlottja ártatlanna­k vallja magát. Paiger István, a Tüke Busz volt vezérigazg­atója szerint nem volt döntési helyzetben, amikor aláírta a városra nézve hátrányos szerződést.

A másik vádlott, Csengő András, a Pécsi Sörgyár ex-vezérigazg­atója és volt holland tiszteletb­eli konzul ügyvédje az eljárás megszüntet­ését indítványo­zza arra hivatkozva, hogy már Hollandiáb­an is folyik eljárás védence ellen, márpedig ugyanazért a tettért senkit nem lehet kétszer büntetni.

A Kaposvári Törvényszé­ktől kapott tájékoztat­ás szerint azonban ez az érvelés csak félig-meddig igaz. Úgy tudják ugyanis, Hollandiáb­an nem csalás, hanem pénzmosás gyanúja miatt folyik ellene eljárás, ráadásul ott még csak nyomoznak, miközben nálunk már bírósági tárgyalás van. Az erről szóló holland hivatalos iratot várhatóan jövő héten kapja meg a bíróság.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary