Blikk

Olvasóink szerint valós az ellentét

-

BUDAPEST — Veszélyben látja olvasóink többsége az ellenzéki összefogás­t, és 64 százalékny­ian vannak azok is, akik szerint a napokban megmutatko­zott politikai ellentétek valósak, nem pedig tudatos stratégia az ellenzéki pártok részéről.

Mégis, csak 34 százalékuk tartaná jónak, ha a tavaszi választáso­k után is Orbán Viktor maradna a minisztere­lnök, 49 százalék inkább azt támogatná, hogy az ellenzéki összefogás tagjai közül kerüljön ki a leendő kormányfő.

Legtöbben (36 százalék) Dobrev Klárát látják legesélyes­ebbnek új minisztere­lnöknek, 26 százalék szerint egyik ellenzéki jelölt sem alter- natíva Orbán Viktorral szemben. Márki-Zay Pétert 15, Karácsony Gergelyt 8 százalékuk látná szívesen a kormányfői székben.

Olvasóink között többen (47 százalék) vannak azok, akik szerint hatása van a jövő évi országgyűl­ési választáso­kra a mostani előválaszt­ásnak, és így lehet megtalálni Orbán

Viktor legerősebb kihívóját. A válaszadók 30 százaléka szerint viszont édesmindeg­y, mi történik most az előválaszt­áson.

Valamivel többen (53 százalék) vannak, akik szerint a tavaszi választási­g úgyis széthullik az ellenzéki összefogás, 47 százalék szerint viszont együtt maradnak.

 ?? ?? Tessék választani!
Nem nézik jó szemmel a választók, hogy az ellenzéki összefogás főszereplő­i egymást kezdték nyírni a hatalomhoz vezető úton
Tessék választani! Nem nézik jó szemmel a választók, hogy az ellenzéki összefogás főszereplő­i egymást kezdték nyírni a hatalomhoz vezető úton

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary