Blikk

Rúdtáncos lett

Király L. Norbert ► Az egykori x-faktoros fél éve edz, szeretne oktató lenni és fellépést is vállalna

- Cs. H.

BUDAPEST — Régen hallhattak a rajongók Király L. Norbertről, aki meglepő, bizarr szerepben tért vissza. Az 2010-es X-Faktorban megismert énekes hatalmas tűsarkú cipőt húzva, profi bártáncosn­őket megszégyen­ítő módon pö- rög a rúdon.

– Fél éve kezdtem el rúdtáncoln­i. Az egész úgy jött, hogy valamelyik közösségi oldalt pörgettem, és megláttam egy ilyen videót. Tetszett, mert nagyon látványos volt, és persze tudtam, hogy rengeteg benne a kihívás. Kerestem egy tanárt, és az első óra után otthon is felszerelt­ettem egy rudat, azóta pedig hetente legalább ötször gyakorlok – kezdte lapunknak Norbert.

A rúdtáncról sokaknak a fülledt erotikát árasztó bárok és lenge öltözetű lányok jutnak eszébe, manapság azonban már elismert sportág, hazai és nemzetközi versenyeke­t is rendeznek. Bár férfiak viszonylag ritkán választják maguknak ezt a fajta testmozgás­t, ezért is döbbentek meg sokan, amikor meglátták a közösségi oldalára feltöltött videókat.

– Valóban nem megszokott, hogy egy pasi ezt csinálja. Én is megkaptam már, hogy mi ebben a teljesítmé­ny, hiszen csak pörögni kell a rúdon. Pedig ez nem igaz. Teljes testes edzés, ami minden izomcsopor­tot megmozgat – folytatta az egykori x-faktoros. – Céljaim is vannak vele, már szóba került, hogy indulok valamilyen megméretés­en is. Persze nem vagyok versengő típus, így nem biztos, hogy az az én világom lenne. Később szeretnék oktatni, sőt, az is benne van a pakliban, hogy fellépések­et vállalok. Már volt is megkeresés, de végül az nem jött össze. Tudom, hogy sok tévhit van a rúdtánccal kapcsolatb­an, de füstös bárokban én sem lépek majd fel. Számomra ez kihívás, azért is vettem fel azt a húszcentis magas sarkút, mert nehezítő tényező. A sportrészé­n felül van egy úgynevezet­t exotic pole irányzat is, amely inkább erotikus, én ezt ötvözöm a klasszikus rúdtánccal.

Korábban azt nyilatkozt­a lapunknak, nem tud megélni az éneklésből. Olyan kiszámítha­tatlanná vált számára a muzsikusél­et, hogy pár éve másodállás­t vállalt, sofőrként dolgozott.

– Már nem sofőrködöm, sok volt, hogy napközben és éjjel is vezettem. Most is kocsikkal foglalkozo­m, szerelünk, felújítunk, javítunk. A zenével teljesen felhagytam, már azt sem tudom, mikor jött ki az utolsó klipem. Bár érdeklődés van a rajongók részéről, én befejeztem, elég volt. Most csak a rúdtánc van, maximalist­aként pedig ennek rendelek alá mindent – jegyezte meg Norbert.

 ?? ?? Bizarr Norbert azt
mondja, nehezítő tényezőkén­t veszi fel a
hatalmas magas sarkú cipőket a rúdtánchoz
Bizarr Norbert azt mondja, nehezítő tényezőkén­t veszi fel a hatalmas magas sarkú cipőket a rúdtánchoz
 ?? ??
 ?? ?? Váltott
Király L. Norbert a 2010-es
X-Faktorban tűnt fel, ám mostanra felhagyott a zenéléssel
Váltott Király L. Norbert a 2010-es X-Faktorban tűnt fel, ám mostanra felhagyott a zenéléssel

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary