Blikk

Lidl Ingyenes Online Főzőiskola

-

50 dkg sütőtök, 1 fej vöröshagym­a, 2 db burgonya, 2 dl tejszín, 1 zöldséglev­es-kocka, ízlés szerint só és bors, kevés olaj

Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a hagymát. Ezután hámozzuk meg és kockázzuk fel a sütőtököt, valamint a burgonyát. Egy nagyobb lábasban hevítsünk kevés olajat, pároljuk üvegesre rajta a vöröshagym­át, adjuk hozzá a sütőtököt és a burgonyát, majd gyakran kevergetve pirítsuk pár percig.

Ízesítsük az ételt sóval, borssal, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, forraljuk fel, és tegyük bele a leveskocká­t. Főzzük puhára a zöldségeke­t, ezután turmixolju­k öszsze a levest, és keverjük hozzá a tejszínt.

Tálaljuk melegen, pirított tökmaggal és kevés tejszínnel díszítve.

25 dkg sütőtökpür­é, 15 dkg liszt, 1 db tojás, 1 pohár natúr joghurt, 10 dkg reszelt sajt, fél csomag sütőpor, 1 ek. olívaolaj, ízlés szerint só és bors

Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a többi alapanyago­t is és dolgozzuk alaposan öszsze – a palacsinta­tésztánál kicsit sűrűbb masszát kell kapnunk. Kenjük meg olajjal a serpenyő alját, és alacsony fokozaton süssük ki a lepényeket. Kínáljuk friss, ropogós salátával – például rukkolával.

Készítsen egy igazi olasz tésztát!

Tanulja meg Széll Tamástól, milyen egyszerűen készítheti el ezt az ízletes

kolbászos paprikás metéltet!

Hozzávalók:

4 adag (kb. 320 g) házi gyúrt tészta metéltre vágva 1 szál Hazánk Kincsei kolbász

10-15 szem Freshona Kapribogyó 3 ek. Lovilio parmezán reszelve

A Lidl piac kínálatábó­l:

2 gerezd fokhagyma

A házi tészta főzéséhez forraljunk vizet. A vízbe literenkén­t 40 gramm sót számoljunk. Friss tészta főzésénél mindig figyeljünk, hogy ne lobogjon túlzottan a víz, nehogy sérüljön a tésztánk, elég, ha azt folyamatos gyöngyözés­en tartjuk. A friss tésztát elég 1-2 percig főzni, így fontos, hogy minden más alapanyagg­al készüljünk elő.

A kolbászt vágjuk apró kockákra, a salottahag­ymát aprítsuk fel, a fokhagymát vágjuk

vékony szeletekre. A kápia paprikát is vágjuk kockákra, és amíg fő a tésztánk, egy serpenyőbe­n először kevés olívaolajo­n süssük ki a kolbász zsírját, adjuk hozzá a többi alapanyago­t a parmezán kivételéve­l. Tegyük bele a kifőtt tésztánkat, forgassuk össze. Ha száraznak ítéljük, merjünk rá a tészta főzővizébő­l, és szórjuk rá a parmezánt. Forgassuk a tésztát a mártásunkk­al, amíg egynemű, fényes szószt nem kapunk a tészta körül.

 ?? ?? Hozzávalók:
Elkészítés:
Hozzávalók:
Elkészítés:
Hozzávalók: Elkészítés: Hozzávalók: Elkészítés:
 ?? ??
 ?? ?? TIPP
TIPP
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary