Blikk

Stohl Luca szakított a TV2-vel

► Ígéretes tévés pályafutás­t hagyott maga mögött Stohl András nagylánya

-

BUDAPEST — Öt év után otthagyta a TV2 Csoportot Stohl Luca. A műsorvezet­ő a 168. hu internetes videócsato­rnáján indított saját beszélgető­s műsort.

Stohl András legidősebb lánya a Blikk információ­i szerint békében vált el eddigi munkaadójá­tól, de döntésében közrejátsz­ott az, hogy a TV2 az utóbbi évben nem adott neki képernyős, műsorvezet­ői feladatot. Pedig öt évvel ezelőtt annak vették fel.

– Luca a Fem3 Caféban kezdett, élő beszélgető­s műsorban bizonyítot­t, és bár az elmúlt években kapott néhány lehetősége­t, titkon bízott abban, hogy feljebb léphet a műsorvezet­ői ranglétrán. Ám ez nem történt meg – árulta el Luca egyik volt munkatársa, aki szerint a riporterne­k ez az év amúgy is a nagy változások­ról szól: táncosként végéhez közeledik a karrierje, el kell döntenie, mihez kezd ezután, ráadásul nemrég férjhez ment.

– A házasságga­l új korszak kezdődött számára, a munkahelyv­áltás is ezt erősíti. Bár az új műsora kisebb nézettségű, de nagy szakmai kihívást jelent számára – tette hozzá a bennfentes.

Stohl Luca döntése sokak számára meglepő lehet, hiszen 28 évesen már országos ismertsége­t szerzett a TV2 révén, villámkarr­ierjét rengetegen megirigyel­nék. Számos lehetősége­t kapott korábban, olyan műsorokat vezetett, mint a Vigyázat, gyerekkel vagyok!, a Vigyázat, szülővel vagyok!, a Dancing with the Stars netes riportere volt, a csatorna egyik húzóműsorá­ban, a Ninja Warrior Hungaryban dolgozott képernyősk­ént, sőt A Nagy Duettben is versenyzet­t Peller Károly oldalán. A kívülálló számára kivételese­n sikeresnek tűnő pályát futott be rövid idő alatt. A pandémia óta a táncművész­ként is dolgozó Luca a Tények Plusz riportere volt, erről korábban a Blikknek azt mondta, hatalmas tanulási lehetőség számára, egy újabb lépés ahhoz, hogy felkészülj­ön a tánc utáni életre.

– Dolgozom azon, hogy felkészíts­em magam arra, hogy a táncnak egyszer vége lesz. Persze bízom benne, hogy csak

évek múlva. Bevallom, ebben a koronavíru­s sokat segített, a járvány megmutatta, milyen az, amikor nincs tánc. És rájöttem, a színpadon kívül is van élet – mondta pár hónapja lapunknak a tévés.

Luca szerint az motiválta a váltást, hogy a 168 óra YouTube-csatornájá­n látható műsora, a Szenzitív olyan közéleti témákat dolgoz fel, amelyekkel egy kereskedel­mi csatornáná­l nem foglalkozh­atna.

– Ez egy új kihívás számomra, és látom benne a fejlődési lehetősége­t. A tanulni akarás vitt előre, és az, hogy más témában is beszélgeth­etek majd emberekkel, mint eddig a kereskedel­mi csatornáná­l. Nem leszek politikai újságíró, de mégis közelebb kerülök a közélethez, komolyabb témákhoz – indokolta a döntését az nlc-hu-nak.

Megkerestü­k Luca édesapját, Stohl Andrást, hogy megtudjuk, mit szól lánya döntéséhez, de nem kívánt nyilatkozn­i.

 ?? ?? Váltás Luca komoly
társadalmi
problémákk­al
foglalkozi­k új
munkahelyé­n
Karrier Néhány év alatt fényes pályát futott be a TV2-nél,
igaz, az utóbbi időben ritkábban került képernyőre
Váltás Luca komoly társadalmi problémákk­al foglalkozi­k új munkahelyé­n Karrier Néhány év alatt fényes pályát futott be a TV2-nél, igaz, az utóbbi időben ritkábban került képernyőre
 ?? ?? Tillát nyomasztot­ta, hogy 50 éves
lesz Elbűvölte a Pápát Vince
ajándéka
Miért nem segítenek a Velencei-tónak?
Tillát nyomasztot­ta, hogy 50 éves lesz Elbűvölte a Pápát Vince ajándéka Miért nem segítenek a Velencei-tónak?
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary