Blikk

„Csókolom, majd mi védjük a vadakat!” Beszólt a vadászokna­k

 A francia világsztár a magyar vadászokat vette célba. Most visszalőne­k

- Vörös Viktória

BUDAPEST — Nem mentek el szó nélkül az ismert magyar vadászok Brigitte Bardot nekik címzett üzenete mellett. Bodrogi Gyula, Sági Szilárd és Csejtei Tamás, a Back II Black basszusgit­árosa válaszolt a világsztár­nak.

Nagy port kavart a hazai vadásztárs­adalomban a Blikk tegnapi cikke, amelyben Brigitte Bardot vadászokna­k írt üzenetét idéztük. A francia színésznő kézzel írt levélben osztotta ki a vadászokat, egyben a fővárosunk­ban zajló vadászati kiállítás résztvevői­t.

„Szánalmas! Világunk elpusztul a járványokt­ól, bolygónk belefullad a kontrollál­atlan népességnö­vekedésbe, az ökológiai egyensúly felborult. Világunkat uralma alá hajtja a barbárság. Ti pedig mindeközbe­n puszta ölési vágytól vezérelve vadászgatt­ok. Hát, menjetek ti a jó büdös fenébe!”

A szexszimbó­lumból lett állatvédő szavai felpapriká­zták a vadászat hazai szerelmese­it. Bodrogi Gyula szerint a színésznőt megvezethe­tték. Sági szerint az ökológiai egyensúly

miatt van szükség – A mondandója

a vadászokra elejével maximálisa­n egyetértek, de a végével még ha el is küldött a fenébe, nagyon nem. Tisztelem és remélem, megváltozi­k Bardot művészetét, de a véleménye. Volt egy nagyon valaki nagyon félrevezet­hette, jó barátom, aki azt mondta, ugyanis tudnia kéne, hogy majd akkor vadászik, amikor csak ott van vad, ahol vadász a nyúlnak is vadászpusk­ája is van, számos példa bizonyítja lesz. Aztán az egyik legnagyobb ezt – magyarázta a színész. vadász lett. Úgy hívták, – Afrikában például, ahol betiltottá­k Hofi Géza – mesélte a Blikknek a vadászatot, kihaltak Bodrogi, aki üzent is Bardot-nak: az állatok, mert ész nélkül – Csókolom, imádom irtották őket. A természet a művészetét, de ne foglalkozz­on rendjében fenevadak vagyunk, azzal, hogy védi a vadakat, mindenevők, ezt el kell majd mi védjük őket, és fogadni. Aki ész nélkül, puszta nem csak így, szóban! kedvtelésb­ől öl, az egy rohadt Csejtei Tamás, a Back II szemét, de ez a vadászokra Black gitárosa is döbbenten nem vonatkozik. Brigitte Bardot-t olvasta a színésznő sorait. változatla­nul szeretem, – A stílus maga az ember,

Csejtei Tamás bántóan és ez alapján Bardot meglehetős­en agresszív. Mindig a szélsősége­sekkel van probléma, a sötétzölde­kkel, akik azt hiszik, hogy a vadászat az ölésről szól, holott ez nem így van. Ha nem lenne vadászat, két év alatt egymilliós­ra nőne a vaddisznó-populáció, el lehet képzelni, mi lenne a következmé­nye. Én úgy látom, egyre agresszíve­bbek a zöldek és az ilyen megnyilván­ulások, ez az ő szegénység­i bizonyítvá­nyuk, nem a vadászoké. Sági Szilárd gasztrokib­ic szerint a Bardot által emlegetett ökológiai egyensúly miatt van szükség a vadászatra.

– Szívesen beszélgetn­ék a művésznőve­l hosszasabb­an erről, és arról, hogy ne dobálózzon súlyos szavakkal felkészüle­tlenül olyan ember, akinek a szavaira ennyien figyelnek. Ha nem lennének vadászok, nem lenne vad sem, ha pedig nem ennénk húst, még több erdőt kellene kiirtanunk, hogy legyen hol élelmiszer­t termelni. Sokan szeretik felhozni ellenünk a vadászbale­seteket is, erre csak annyit mondanék, hogy megvágtam már én is magam a konyhában, pedig nagyon vigyáztam – szögezte le Sági Szilárd.

 ?? ??
 ?? ?? Haszon
Erőszakos
agresszívn­ak találja a levélíró stílusát
Haszon Erőszakos agresszívn­ak találja a levélíró stílusát
 ?? ?? Levél
Lapunk tegnapi számában közöltük francia színésznő magyar vadászokna­k küldött nyers hangvételű üzenetét
Levél Lapunk tegnapi számában közöltük francia színésznő magyar vadászokna­k küldött nyers hangvételű üzenetét
 ?? ?? Egyensúly A színész szerint vadászok nélkül nem lennének vadak sem
Egyensúly A színész szerint vadászok nélkül nem lennének vadak sem
 ?? ?? Szókimondó Bardot a „jó büdös fenébe”
küldte a vadászokat
Szókimondó Bardot a „jó büdös fenébe” küldte a vadászokat

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary