Blikk

„Egy idő után az ember vágyik a vidéki nyugalomra” Bódi Sylvi modell

- Cs. H.

 Mikor költözött le a Balatonra?

– Másfél éve, amikor kezdődött a járvány. Igazság szerint régi nagy vágyam volt egy olyan ház, ahol van kert, zöldségeke­t, gyümölcsök­et termeszthe­tek, és ez a mostani helyzet adta meg a lökést, hogy belevágjak.

 Nem túl nagy váltás ez?

– Egyáltalán nem. A nagyszülei­m zöldségese­k voltak, termesztet­ték és árulták is, engem pedig egészen pici korom óta munkára fogtak. Pár évesen, pelenkában szedtem a magokat, élveztem és rengeteget tanultam tőlük. Persze azóta is jártam tanfolyamr­a, rengeteget olvasok a termesztés­ről, földművelé­sről, sőt, már az aranykalás­zos gazda vizsgát is letettem.

 Nem hiányzik Budapest?

– Nem, sőt, ha valamiért fel kell mennem, azt is megterhelő­nek érzem. Egy idő után az ember vágyik a vidéki nyugalomra, csendre, itt pedig az van. Vidéki lány vagyok, huszonegy éves koromban kerültem a fővárosba, és vágytam vissza a természetb­e. Már öt éve elkezdtem egy tudatos visszavonu­lást, amelynek a költözés is része volt, és végre egy valós életet élek, nem egy felszínes, közösségi oldalon jól mutatót.

 A gazdálkodá­ssal vannak tervei?

– Igen. Első körben szeretnék fürj- és tyúkketrec­eket építeni, barkácsoln­i, mert bár húst nem eszem, tojást igen. Egyelőre nem árulom el, hogyan képzelem a jövőmet, de abszolút látok lehetősége­t a gazdálkodá­sban.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary