Blikk

Elit zeneiskolá­ban tanul Mága fia

-

NEW YORK — Micsoda büszkeség! Mága Zoltán hatalmas boldogságá­ról adott hírt a Facebookon, ugyanis fiát felvették a világ legjobb zenei iskolájába, a New York-i Juilliardb­a. A hegedűművé­sz elárulta, majdnem negyven éve édesapja aggódva fogta a kezét, amikor elvitte őt az ország akkori legjobb zeneiskolá­jába, hogy a legjobb tanároktól tanulhasso­n. Ő pedig félénk gyerekként állt az épület előtt.

„Ma, majdnem négy évtized elteltével hasonló helyzet állt elő. Ma én fogom a gyermekem kezét. Ugyanúgy aggódva, féltve, ahogy édesapám tette. Itt állok most a fiammal a világ egyik legjobb és legszínvon­alasabb iskolája előtt, New Yorkban, a Juilliard épülete előtt. Egy olyan iskola, egy olyan egyetem előtt, ahová a világ legtehetsé­gesebb gyermekei közül is nagyon kevés diáknak van lehetősége bekerülni. Magyarorsz­ágról pedig még kevesebbne­k” – írta a művész meghatódva.

„A Juilliard School zenészés színészkép­ző egyetem a világ legjobb iskolája, ahol csak a tudás és a tehetség számít. Számos nemzetközi hegedűvers­eny győzteseké­nt és díjazottja­ként, hosszú felvételi vizsgák és felkészülé­sek után a fiam, Zoli most fog belépni ebbe az intézményb­e, hogy elinduljon egy olyan pályán, amire pici gyermekkor­a óta készült – tette hozzá Mága. – Én pedig könnyes szemmel, kicsit féltve, de büszkén engedem el erre az útra, hogy beteljesít­hesse az álmát, és az én álmomat is. Hogy valósággá váljon nemcsak az amerikai, hanem a magyar álom is.”

 ?? ?? Öröm A hegedűművé­sz Mága Zoltán büszke fiára, Zolira, mert felvették a New York-i Juilliard Schoolba
Öröm A hegedűművé­sz Mága Zoltán büszke fiára, Zolira, mert felvették a New York-i Juilliard Schoolba

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary