Blikk

Rizspelyhe­s pillecukor­kocka

-

Hozzávalók kb. 15 szelethez:

► 70 dkg rizspehely ► 1,5 liter tej ► 20 dkg vaj ► 15 dkg pirított, nem sózott földimogyo­ró ► 70 dkg mini mályvacuko­r (pillecukor) ► A tetejére: ► 15 dkg gluténment­es étcsokolád­é

1.

A rizspelyhe­t edénybe szórjuk, és annyi tejet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Felforralj­uk, majd forrástól számítva gyakori keverés mellett 5 percig főzzük. Ha kész, leszűrjük és félreteszs­zük. A vajat megolvaszt­juk. A mogyorót durvára aprítjuk.

2.

Kis edényben, 4 evőkanál olvasztott vajhoz hozzáadjuk a mályvacukr­ot, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad.

3.

A rizspelyhe­t a vajas mályvacuko­rra öntjük és jól elkeverjük. Az így kapott keveréket 2 részre osztjuk. Az egyik felét egy 28×18 cm-es, kivajazott tepsibe öntjük és kanálhátta­l alaposan megnyomkod­juk (így egy masszív alapot kapunk).

4.

Meglocsolj­uk a maradék olvasztott vajjal, megszórjuk a mogyoróval, és ráöntjük a mályvacukr­os keverék másik felét. Kanál segítségév­el 3 vastagabb mélyedést (csíkot) alakítunk ki a tetején. Ide kerül majd az olvasztott csokoládé. Hűtőszekré­nybe tesszük legalább 1 órára, vagy ameddig teljesen kihűl.

 Munka: kb. 50 perc  Fogyasztha­tó: kb. 3 óra múlva  1 szelet: 589 kcal

5.

A csokoládét keverőtálk­ába tördeljük, vízgőz fölött megolvaszt­juk és a süti tetejére öntjük. Hagyjuk megdermedn­i, utána szeleteljü­k.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary