Blikk

Kiutálta akirályi család András herceget

Egyre nagyobb bajban van, hamarosan a brit rendőrség is nyomozni kezd

-

LONDON — Kiközösíte­tte a királyi család a szexbotrán­yba keveredő András herceget. II. Erzsébet királynő kedvenc fia ellen hamarosan a Scotland Yard is nyomozni kezd, ilyen skandalumr­a nem volt még példa a Windsor-ház történetéb­en. Egybehangz­ó brit sajtóértes­ülések szerint ugyanis testvérei: Károly, Anna és Eduárd, sőt már unokaöccse, Vilmos is elfordult tőle. Képtelenek megbocsáta­ni neki, hogy szégyent hozott rájuk ezzel a botránnyal. Nincs esély arra, hogy valaha viszszatér­jen a közéletbe és a családi rendezvény­ekre, még akkor sem, ha esetleg tisztázódi­k a neve a perben.

A brit rendőrség ugyanis felvette a kapcsolato­t Virginia

Roberts Giuffréval, aki azt állítja, 2001ben, tizenhét évesen kétszer is arra kényszerít­ették, hogy ágyba bújjon András herceggel. Jeffrey Epstein szexhálóza­tán keresztül kerültek kapcsolatb­a annak idején, egy partin. A polgári pert már el is indította a New York-i bíróságon, a vád nemi erőszak és szexuális bántalmazá­s, az előkelőség is megkapta az idézését. Ezek után indulhat el Nagy-Britanniáb­an a nyomozás a herceg ellen, ami roppant kellemetle­n a rokonainak is.

– Hogy finoman fogalmazza­k, Vilmos nem rajong a nagybátyjá­ért. Azt mondta, András szégyent hozott a családra. A viselkedés­e pedig veszélybe sodorhatja az uralkodóhá­zat. Nem méltó már a rangjára – magyarázta Vilmos herceg egy barátja a Sunday Timesnak.

András herceg nyilvánosa­n tagadja az ellene felhozott vádat, ennek ellenére az ügy elindult és a szégyenfol­tot már nem tudja lemosni magáról. A királynő nem nyilvánult meg eddig a történtekk­el kapcsolatb­an, de a színfalak mögött a família elfordult a fekete báránytól.

– Károly, Anna és Eduárd hónapokkal ezelőtt részt vettek egy válságtaná­cson és ott döntöttek András sorsáról. Soha többé nem jelenhet meg nyilvános eseményen, és valószínűl­eg a hivatalos családi programokr­ól is le kell mondania, bármi is lesz az ügy vége. Számára nincs visszaút – mondta egy informátor a The Sun riportjába­n.

A perben november 3-ra tervezik András herceg meghallgat­ását.

 ?? vádolta meg ?? Felelnie kell András herceget egy amerikai nő nemi erőszakkal és szexuális bántalmazá­ssal
vádolta meg Felelnie kell András herceget egy amerikai nő nemi erőszakkal és szexuális bántalmazá­ssal
 ?? ?? Elítéli Vilmos herceg szerint nagybátyja nem méltó a rangjára a botrány miatt
Elítéli Vilmos herceg szerint nagybátyja nem méltó a rangjára a botrány miatt
 ?? ?? Döntöttek Testvérei: Károly (fent), Anna és Eduárd hónapokkal ezelőtt találkozta­k egy családi válságtaná­cson, és úgy döntöttek, Andrásnak örökre vissza kell vonulnia
Döntöttek Testvérei: Károly (fent), Anna és Eduárd hónapokkal ezelőtt találkozta­k egy családi válságtaná­cson, és úgy döntöttek, Andrásnak örökre vissza kell vonulnia
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary