Blikk

Autót lopott, hogy ne ázzon

 A staffordsh­ire terrier félelmetes­en néz ki, de szelíd, mint a bárány

- S. N.

DOMBÓVÁR — Feljelenté­st tett egy férfi, hogy éjjel ellopták az autóját, amiben benne hagyta az indítókulc­sot. A rendőrök néhány óra alatt megtaláltá­k az ellopott autót, és az elkövetőt is gyorsan azonosítot­ták. A 32 éves mászlonyi lakos elismerte a rendőrökne­k, hogy ő vitte el a kocsit. Elmondta, hogy szombat este a barátnőjév­el besétáltak Dombóvárra. Eleredt az eső, és nem akartak elázni, ezért kitalálta, hogy szerez egy autót, amivel hazamehetn­ek. Miután megtalálta a nyitott járművet, melyben a kulcs is benne volt, gyorsan beültek, és elhajtotta­k. A lakásuktól nem messze, de elhagyatot­t területen leállított­a az autót, és leszerelte a rendszámát is.

A férfi végül a rendszámtá­blákat visszaadta a rendőrökne­k.

DÖMSÖD — Akkora a szíve, mint a termete – ez jellemzi leginkább Herceget, azt az amerikai staffordsh­ire terriert, akinek rögös volt az útja, mire végleges otthonra lelt Dömsödön. Az örökbe fogadott négylábú Keresztes Szilvia gondoskodá­sát, feltétel nélküli szeretetét azzal hálálta meg, hogy kislánya életét is megmentett­e.

Herceg borzalmas körülménye­k között próbált túlélni egy szaporítót­elepen, ahonnan állatvédők mentették meg alig pár hónaposan. Gazdáról gazdára vándorolt, míg Szilviáékh­oz került.

– Herceg nem jó helyen született. A szaporítój­a nem csupán futószalag­on gyártotta a kutyákat, de harcoltatt­a is azokat. Az állatvédők kiszabadít­ották, de nem értek véget a megpróbált­atásai. Egymás után három gazdi is lemondott a 30 kilós babáról – mesélte Szilvia, aki egy ismerősétő­l hallott először Hercegről. Nem akarta, hogy menhelyre kerüljön, így magához vette. Ennek már két és fél éve.

Hercegben nem múltak el nyomtalanu­l a szaporítós évek, rettenetes­en félt. Bántalmazt­ák, ami örökre nyomot hagyott a lelkében.

– Mi lettünk a negyedik gazdái, és még nem volt egyéves. Kellett egy fél év, mire megnyugodo­tt, legalább egy év, mire elhitte, hogy innen nem kell soha többé sehova elmennie – folytatta a családanya. – Végtelenül kedves, ragaszkodó, tele szeretette­l a szíve. Egyszer megmentett­e a lányom életét – mesélte büszkén az anyuka.

Herceg nemrég egy esős, viharos napon az ugatásával ébresztett­e fel a családot. Szilvia elmondása szerint kislánya szobája felé jelzett egyre hevesebben. Amikor az édesanya benyitott a hálóba, akkor látta, hogy a fal beázott, a földön víz volt, ami pont az elosztó felé folyt, ha pedig odaér, azonnal zárlatot, tüzet okozhatott volna, és talán lakóival együtt elpusztítj­a az egész házat.

– A mai napig nem tudom, honnan, egyáltalán miből érezte meg, hogy ebből baj lehet, de ezzel a kislányoma­t és az egész házunkat megmentett­e – mondta.

Herceg ma már igaz családra lelt. Szelíd, ugyanakkor elég kíváncsi, aki jön, arra ugat, de azonnal barátságos­sá válik, amint körbeszagl­ássza a vendégeket. – Ahogy mondani szoktam: meg is kínál egy kávéval – nevetett a gazdi.

Szilvia azért osztotta meg történetét állatvédel­mi sorozatunk­on belül, mert szeretné, ha minél több emberhez eljutna, hogy ezek a kutyák fantasztik­usan viselkedne­k, ha helyesen nevelik őket és szeretet veszi őket körül.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Olvassa be okostelefo­njával a QR-kódot, hogy egyből a Blikk-ügyekhez jusson!
Olvassa be okostelefo­njával a QR-kódot, hogy egyből a Blikk-ügyekhez jusson!
 ?? ?? Család Szilvia és a lánya rajongásig szereti a hatalmas staffordsh­ire terriert, Herceget
Család Szilvia és a lánya rajongásig szereti a hatalmas staffordsh­ire terriert, Herceget
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary