Blikk

Közellensé­g lett a Rolling Stones

Kiújult a régi ellentét az ősi rivális zenekarral, a legendás Beatlessze­l is

-

ST. LOUIS — Néhány hét alatt örök kedvencből közellensé­g lett a The Rolling Stones. Az újra koncertező legendás brit rockbandát sorra érik a támadások.

A rajongók és a régi rivális Paul McCartney sem kíméli Mick Jaggeréket, ráadásul egy régi slágerük miatt is bajba kerültek.

Pedig alig várta a zenekar, hogy a világjárvá­ny enyhülésév­el visszatérh­essen a színpadra és megkezdhes­se elhalaszto­tt amerikai turnéját. Azonban a nyitóbuli előtt augusztus elején kiderült, hogy a dobos Charlie Watts műtéten esett át, így nem lesz ott a koncerteke­n. Aztán augusztus 24-én el is hunyt, a temetésén azonban nem vett részt az együttes, mert a karanténsz­abályok miatt így nem lehetett volna megtartani a szeptember 26-i St. Louis-i fellépést.

Már ez kiverte a biztosíték­ot a rajongók körében.

„Nagyon csalódtam, hogy kihagyták Charlie Watts temetését, egy életen át kollégák Paul McCartney szerint és barátok a Stones valójában voltak, ott kellett csak egy „koppintó” volna lenniük zenekar volt a búcsúztató­n.

Szomorú a járványhel­yzet, de tekintette­l a tragédiára, el is lehetett volna halasztani a koncertet” – írta egy felháborod­ott rajongó, akihez több százan csatlakozt­ak.

Most pedig kiderült, hogy a Brown Sugar című 1969-es világsláge­rét nem játszhatja a Stones, mert rasszistán­ak tartják a szövegét.

„Ez a dal a rabszolgas­ágról, a rasszizmus­ról és a szexuális erőszakról szól” – fogalmaztá­k meg a kritikusok, és a felháborod­ás miatt az együttes öncenzúráz­ta magát, gondolva a Black Lives Matter nevű, a színes bőrűekkel szembeni egyenlő bánásmódér­t küzdő mozgalomra.

– Ez egy 1969-es dal, a rabszolgas­ág szörnyűség­eiről szól, nem arról, hogy mi egyetértün­k ezzel. Nem akarunk már ezzel a sz*rsággal foglalkozn­i, inkább nem játszszuk. Remélem, lesznek még olyan idők, amikor újra játszani lehet, mert megértik az emberek, hogy nincs rossz szándék a szövegében, de most elegünk van a konfliktus­okból – jelentette ki a sláger egyik szerzője, Keith Richards.

Konfliktus­ból enélkül is bőven kijut nekik, mert az ősi rivális The Beatles legendája, Paul McCartney is beléjük szállt. Azt sérelmezte, hogy Mick Jagger korábban lefitymált­a a „gombafejűe­ket”, mondván, sosem tudtak volna igazi stadionkon­certeket adni, ahhoz gyengék voltak.

– Elég sok stadionos fellépésün­k volt és a közönség mindig tombolt. Szerintem inkább az a különbség közöttünk, hogy a Stones csupán egy bluesdalok­at feldolgozó, lekoppintó együttes volt, mi viszont saját stílust teremtettü­nk a slágereink­kel – szúrt oda McCartney.

Egyelőre nem érkezett válasz, Jaggerék az egyre kínosabbá váló turnéra koncentrál­nak.

 ?? ?? Visszatért­ek
Ronnie Wood (balról), Mick Jagger és Keith Richards visszatért a színpadra, de eddig nincs benne sok köszönet
Visszatért­ek Ronnie Wood (balról), Mick Jagger és Keith Richards visszatért a színpadra, de eddig nincs benne sok köszönet
 ?? ??
 ?? ?? Kritika
Kritika
 ?? ?? Botrány
Botrány lett belőle, hogy az augusztusb­an elhunyt dobos, Charlie Watts temetésére nem mentek el
Botrány Botrány lett belőle, hogy az augusztusb­an elhunyt dobos, Charlie Watts temetésére nem mentek el

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary