Blikk

Hahó, megjött a hó!

-

BÁNKÚT — Általában összesen az országban nem hullik annyi hó, amennyi tegnap reggelre Bánkúton leesett: közel harminc centiméter­esre hízott a hóréteg, pedig még csak október közepe van!

Ilyenkor jön jól, ha valaki nagyon előrelátó, hiszen csak fel kell kapnia a hódeszkájá­t, meg a kisseprűt a kocsihoz, és máris mehet élvezni az év első igazi hótakarójá­t. Bár az előrejelzé­sek szerint a jövő héten melegedés kezdődik, így biztosan nem tart ki sokáig a hegyi hó, de a gyermeki örömön kívül okozott bosszúságo­t is. Több út járhatatla­nná vált, így például tegnap a bánkúti bekötőút és a Miskolc–Dédestapol­csány összekötő le volt zárva pár órán át. Az erdőt is meglepte a havazás.

„A tegnap éjjel leesett hó sajnos meglehetős károkat okozott Bánkút körül, mivel a lombos fákon megtapadt, sok a leszakadt ág, kidőlt fa. Áram egyelőre nincs, a hálózat nagy területen sérült, bizonytala­n, hogy mikorra állítják helyre. Az utat is lezárták a mai napon. Senki ne induljon neki, amíg a fákról le nem olvad a rátapadt hó, addig az erdő nem biztonságo­s” – írja Facebook-oldalán a Bánkúti Turistaház.

Blikk-információ

Az útjelző táblákat is belepte a hó, most nem tanácsos

 ?? ?? Váratlan
Váratlan
 ?? ?? Talán még sosem állt ilyen korán munkába a hóhányó gép, mint a bánkúti havazásnál
Utak
az erdőbe menni, mert a faágak könnyebben törnek, és ki is dőlhet egy-egy fa
Talán még sosem állt ilyen korán munkába a hóhányó gép, mint a bánkúti havazásnál Utak az erdőbe menni, mert a faágak könnyebben törnek, és ki is dőlhet egy-egy fa
 ?? ?? Takarítás
Takarítás
 ?? ??
 ?? ?? Sport
A hódeszka volt a legkézenfe­kvőbb közlekedés­i eszköz tegnap a Bükkben
Októberben eddig kevesen tartották kéznél a kisseprűt a hótakarítá­sra – de itt az idő!
Sport A hódeszka volt a legkézenfe­kvőbb közlekedés­i eszköz tegnap a Bükkben Októberben eddig kevesen tartották kéznél a kisseprűt a hótakarítá­sra – de itt az idő!
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary