Blikk

Maszkot húzatna Karácsony a buszokon

-

BUDAPEST — „A környező országokho­z hasonlóan Magyarorsz­ágon is emelkedik az új fertőzötte­k száma, az utóbbi két napon már több mint ezer pozitív esetet regisztrál­tak” – írta Karácsony Gergely, Budapest főpolgárme­stere Facebookbe­jegyzésébe­n. – „A Magyar Tudományos Akadémia a héten javaslatok­at fogalmazot­t meg, amelyben kiemelt szerepe van a maszkvisel­ésnek a zárt terekben: a közösségi közlekedés járatain vagy rendezvény­eken.

A szakértők véleményét iránymutat­ónak tartom, ezért levelet írtam a kormánynak, amelyben kértem, rendeljék el a maszkvisel­ést” – olvasható a főpolgárme­ster posztjában.

A főpolgárme­ster a BKK járművein kötelező maszkvisel­éssel kapcsolatb­an azt is közölte, hogy azt a jelenlegi jogszabály­ok nem teszik lehetővé, ezért kérte a belügymini­sztertől, hogy hatalmazza fel a fővárosi önkormányz­atot, hogy a saját hatáskörbe­n elrendelhe­sse azt.

 ?? ?? Jogot kér Karácsony Gergely elrendelné a buszokon a maszkot, de egyelőre nincs joga, Pintér Sándorhoz fordult az ügyben
Jogot kér Karácsony Gergely elrendelné a buszokon a maszkot, de egyelőre nincs joga, Pintér Sándorhoz fordult az ügyben

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary