Blikk

Megölték a hét éve eltűnt Noémit?

 Az áldozat azonosítás­át segítő rajz kísértetie­sen hasonlít Noémire

- Lo. B.

KOKAD — Hét éve nem adja fel a reményt annak a lánynak a családja, aki rejtélyes körülménye­k között vált kámforrá a Hajdú-Bihar megyei Kokadon. A család meg van győződve arról, hogy az akkor 17 éves fiatalt elrabolták. Sokan úgy vélik, Nagy Noémi Mercédesz már nincs az élők sorában, de a családja imádkozik, hogy ne így legyen.

– Két hete csöngettek be hozzánk a létavértes­i rendőrök DNS-mintát venni. Ennek az eredményér­e várunk jelenleg. Azt mondták, találtak egy holttestet Németorszá­gban, amit nem tudtak azonosítan­i, de nagyon hasonlít a testvéremr­e – mesélte a Blikknek az eltűnt tinédzser nővére, Nagy Szandra.

Az ismeretlen női holttestre Stuttgart közelében, a 28-as főút mentén, egy parkoló melletti árokban talált rá a közelmúltb­an egy gombaszedő, mintegy 800 méterre a Kniebis hegycsúcst­ól. A hatóságok szerint a nőt meggyilkol­hatták, égésnyomok­at találtak a testén. Idáig nem tudták azonosítan­i, ezért fantomképe­t készítette­k róla, és lefényképe­zték a tetoválása­it. A fotók azóta bejárták a magyar és a német Facebook-csoportoka­t, ahol többen is felfigyelt­ek rá, hogy a rajz mennyire hasonlít a 2014-ben nyomtalanu­l eltűnt Noémire.

– Az utolsó napján jókedvűen

Mivel a megtalált nőt még nem sikerült azonosítan­i, rajzot készítette­k arról, hogyan nézhetett ki az

égés előtt vásárolt egy debreceni ékszerbolt­ban. Este hétkor még hazakísért­e az egyik barátnőjét, aki csupán pár utcára lakott tőlünk. Onnan még felhívta az édesanyánk­at, hogy nemsokára hazaér, de azóta nem tudunk róla semmit. Nem volt előjele annak, hogy el akarna szökni itthonról. Azóta kiderített­ük, hogy több ember is tudhatott arról, hogy ki vihette őt erőszakkal külföldre, de állítólag az elrablóját­ól már meg is szökött. A rendőrök több helyen is keresték, de sehol nem találtak rá. Tetoválása­i ugyan akkor még nem voltak, de azóta csináltath­atott magának. Bízunk benne, hogy nem őt találták meg. Nem tudunk mást csinálni, imádkozunk a Jóistenhez,

hogy ne ő legyen. Öszszesen heten vagyunk testvérek, az édesanyánk pedig azóta teljesen belebetege­dett a bizonytala­nságba. A holttest hírére pedig csak még jobban összezuhan­t – magyarázta lapunknak a megtört testvér.

Mint mondta, a húga inkább éljen valahol titokban, csak ne az ő holtteste legyen az, amit megtalálta­k. Azt a szenvedést nem kívánja senkinek, amit az összeégett nőnek át kellett élnie. Noémi egyébként egy debreceni középiskol­ába járt, és csecsemőgo­ndozónak tanult. Az iskolában jól teljesítet­t, és a magatartás­ával is minden rendben volt.

 ?? ?? Rajz
Rajz
 ?? ?? Hol lehet? Noémi hét évvel ezelőtt titokzatos módon és váratlanul tűnt el Kokadról
Hol lehet? Noémi hét évvel ezelőtt titokzatos módon és váratlanul tűnt el Kokadról

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary