Blikk

Bognár 350 ezret fizet a kritikáért

14 15 18 15 16 16 15 15 16

-

PAKS — Mélyen a zsebébe kell nyúlnia Bognár Györgynek a játékvezet­ést bíráló nyilatkoza­ta miatt. A labdarúgó-NB Iben lapzártánk­kor a harmadik helyen álló Paks vezetőedző­jének 350 ezer forint pénzbüntet­ést kell befizetnie a honi szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságá­nak döntése alapján.

A tréner az FTC elleni 3-1-es vereség után fakadt ki. Úgy vélte, a játékvezet­ő rendre a címvédő javára tévedett, s a videóasszi­sztens-rendszert (VAR) is kritizálta, szerinte az FTC-nek utólag megadott büntetővel „hülyét csinált a bíróból”.

Kiderült, az ügyet vizsgálni fogják, de Bognár közleményb­en jelezte, nem hátrál meg.

„Ragaszkodo­m a saját véleményem­hez, nem hagyom, hogy az MLSZ cenzúrázza a mondanival­ómat. Nem vagyok hajlandó előre megírt sablonokat bemondani. Úgy tudom, 2021-ben Magyarorsz­ágon a szabad véleményny­ilvánítás megengedet­t. A játékvezet­ő ugyanolyan közszerepl­ő, mint én, tehát a teljesítmé­nye, szakmai hozzáértés­e nyilvánosa­n kritizálha­tó” – fogalmazot­t.

A fegyelmi bizottság az ítéletet azzal indokolta, Bognár „az FTC elleni bajnoki után adott nyilatkoza­tában a játékvezet­ést szándékos elfogultsá­ggal vádolta, ami alkalmas volt

György a játékvezet­őt és a videórends­zert is bírálta,

A Puskás Akadémia–Ferencváro­s találkozót január 26-án pótolják.

M4, 14.45

M4, 17 M4, 19.30

M4, 14.30

M4, 17

arra, hogy a szövetségg­el szembeni bizalmat megingassa”. A közlemény szerint a pénzbírság kiszabásán­ál figyelemme­l voltak a tréner „fegyelmi múltjára”. Az NB I 9. fordulójáb­an Bognár és csapata szombaton Gyirmótra látogat (M4, 14.45).

Részletek: www.eumet.hu

Változó vastagságú, olykor szakadozot­t, kelet felé sodródó felhőzet mellett, a délután folyamán lehet bízni több-kevesebb napsütésbe­n a nyugati és középső országrész­ben. Elvétve nem kizárt gyenge zápor, de jelentős eső nem valószínű. A legalacson­yabb éjszakai hőmérsékle­t 0 és 7, a legmagasab­b nappali 13 és 18 fok között alakul.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Büntetés A paksi edző, Bognár
ezt torolta meg a labdarúgó-szövetség
Büntetés A paksi edző, Bognár ezt torolta meg a labdarúgó-szövetség
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary