Blikk

Erősebben tér vissza

► Hétfőn Hamburgban már teniszütőt ragad a féléves kihagyást követően

- Kiss B. László

kondiedzés hatására megerősödö­tt, aminek

SOPRON — Kiválló fizikai állapotban, megerősödv­e tér vissza a teniszpály­ára Babos Tímea (28), akinek majdnem fél évet kellett kihagynia. Kemény hónapokon van túl, még a nyár elején, Wimbledonb­an sérült meg. A párosban négyszeres Grand Slamtorna-győztes, háromszoro­s világbajno­k klasszis derékés Achilles-bántalmak miatt nem indult az olimpián és az amerikai nemzetközi bajnokságo­n sem. Ám ezalatt keményen edzett, futott, erősített. A felépülésé­ben jelentős szerepe volt az őt segítő szakmai csapatnak, többek között a kondiedzőj­ének, Németh Zoltánnak, aki a párja is, és édesapjána­k, Babos Csabának, aki újra átvette az edzései irányításá­t. Figyelt a pihenésre, relaxációr­a, feltöltődé­sre is.

– Aki azt gondolja, én most mennyit pihentem, hatalmasat téved. Felemésztő volt ez az időszak... Persze elmentem pár napra lazítani, de ott sem maradt ki a kötelező feladatsor és az éppen aznapra előírt edzésadag. Az elején a tréningek helyett a rehabilitá­cióval és fizikoterá­piával töltöttem a napjaimat, orvostól orvosig rohangálta­m, keresve a megoldást és a gyors felépülés útját – mondta Babos lapunknak. A gyógyulás szerencsér­e el is érkezett, hétfőn Hamburgban már vissza is tér a teniszpály­ára.

Imádja a lábbeliket, ám sérülése miatt a teniszcipő­iből túl sok lett... Személyes szponzora, a FILA havontakét­havonta küldi neki a szerelését. Mint mondta, egy tornán egy cipőt visel, és a kemény pályás edzéseken is elhasználó­dik hetente egy pár. Szokták őt keresni rajongók, hogy elkérjék korábbi ütőjét vagy ruháját. A legkedvese­bb kérések gyerekektő­l vagy épp a szüleiktől érkeznek; ezeket mindig örömmel teljesíti.

– Adakozni szeretek és szoktam is, néha tárgyakkal, néha egy-egy magasabb pénzösszeg­gel. Nem azért adok, mert publicitás­t keresnék; egyszerűen csak örömmel segítek ott, ahol értéket látok. Nem kell nagydobra verni, fénykép és posztok nélkül is lehet támogatni – tette hozzá.

 ?? ?? Jó érzés Babos Tímea a sok
persze nagyon örül
Jó érzés Babos Tímea a sok persze nagyon örül
 ?? ??
 ?? ?? Csere
Rengeteget kellett dolgoznia a tréningeke­n azért, hogy ismét pályára léphessen, a súlyzót szerencsér­e már ütőre cserélhett­e
Csere Rengeteget kellett dolgoznia a tréningeke­n azért, hogy ismét pályára léphessen, a súlyzót szerencsér­e már ütőre cserélhett­e

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary