Blikk

68000 milliárdba kerüla

Minden idők legdrágább sportesemé­nye ► A jövő téli futballtor­nát korrupció, halálesete­k és elképesztő luxus övezi

- Ke. D.

DOHA — Elképesztő összegbe kerül a 2022-es katari labdarúgó-világbajno­kság megrendezé­se. A közel-keleti ország 220 milliárd dollárt (68 ezer milliárd forintot) költött el az infrastruk­túrára 2010 óta, így ez lesz minden idők legdrágább

Kos

Bika

Ikrek

Rák

Oroszlán

Szűz

03. 21.–04. 20.

Kiderülhet, hogy valóságos diplomata veszett el önben. Szerencsér­e nem végleg. A mai napon lesz módja megcsillog­tatnia ilyenfajta képességei­t. Mivel átlátja, hogy kik hogyan értik félre egymást, kibékíthet ellenfelek­et, egyetértés­re juttathat vitázókat.

04. 21.–05. 20.

Ma óvatosan közlekedje­n: sajnos nagy az esélye annak, hogy a rendőrök valami hibát találhatna­k a viselkedés­ében. Talán egy kiégett lámpa, hiányzó irat vagy gyorshajtá­s, esetleg véletlen rövidzárla­t miatt elkövetett vétség okozhat önnek kalamajkát.

05. 21.–06. 21.

Uralkodó bolygója idegesítő fényszögbe­n áll a Merkúrral. Nem csoda, ha kapkodó, hebehurgya napra számíthat. A legjobban tenné, ha kikapcsoln­á a különféle elektronik­us és kommunikác­iós eszközöket maga körül, különben esélyes, hogy megbolondí­tják.

06. 22.–07. 22.

Ha ma szabadnapo­s, és az is szeretne maradni, akkor a legjobban teszi, ha kikapcsolj­a a mobiltelef­onját, de még a vezetékese­t is kihúzza. Könnyen megeshet ugyanis, hogy önt akarnák behívni ma egy extra munkára vagy helyettesí­tésre.

07. 23.–08. 22.

A hirtelen ötletek valósággal elárasztjá­k ma. De ne csak a saját ötleteit vegye komolyan, hanem azokat is, amiket a párja vagy bárki más ad önnek. Ön szeret lehengerlő lenni, de most jobban teszi, ha nem csak magának adja meg az elsőséget.

08. 23.–09. 22.

Nagyon nehéz helyzetbe hozta a kedvesét: ő nagyon szereti önt, de az ön hűvös viselkedés­e taktikázás­ra kényszerít­i, nem mutathatja ki szabadon az érzéseit. Vajon ez tényleg jó önnek? Néhanapján ön is megengedhe­t magának egy kis romantikáz­ást…

sportesemé­nye. Amióta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) akkori elnöke, a svájci Joseph Blatter kihirdette az ázsiai ország győzelmét, botrányok sora övezi a tornát. Még a FIFA is a saját jelentéséb­en Katart tartotta a leggyengéb­b jelentkező­nek az összes közül, és a pályázata „magas kockázatú” besorolást kapott. Ugyanis

Mérleg

A legszívese­bben egyedül töltené a napját, de ezt most nem teheti meg. Azért legalább néhány magányos órát biztosítso­n magának! Ha kimerengte magát, utána már frissült lélekkel tud a családtagj­aival foglalkozn­i. A vidámság az otthonukba költözik

Skorpió

Jobb lenne ma messzire elkerülni a bevásárlók­özpontokat! Nem mintha kevés pénze lenne, de ma még nagyon sok pénzt is nagyon gyorsan képes elkölteni! Ha mégsem teheti meg, hogy ne vásároljon be, akkor legalább ne bízza a dolgot a véletlenre.

Nyilas

Van olyan munka, ami fárasztja, kimeríti, de van, amiben megélheti a kreativitá­sát, az ötletesség­ét, és ezáltal fel is töltődhet benne. A kerti munka ilyesmi lehet. A földdel való érintkezés abban is segíti, hogy helyreállí­tsa a realitásér­zékét.

Bak

Komoly vitára kerülhet ma sor egy munkatársá­val vagy barátjával. Ha a főnöke az illető, akkor nagyon csínján bánjon a szavakkal: nem lenne jó, ha magára haragítaná! Ez akkor is igaz, ha másféle hatalommal bír ön fölött. Legyen nyugodt és diplomatik­us!

Vízöntő

Ismét igazán tündökölhe­t: a születési uralkodóiv­al kerül konstellác­ióba a Vénusz, amely még erőteljese­bbé teszi az ön amúgy sem kicsi vonzerejét. Ha ma társasági eseményre hívják, feltétlenü­l menjen el, ön kerülhet a rendezvény középpontj­ába.

Halak

09. 23.–10. 22.

10. 23.–11. 21.

11. 22.–12. 21.

12. 22.–01. 19.

01. 20.–02. 18.

02. 19.–03. 20.

A Hold már önt szerencsél­teti, de a Szaturnuss­zal való kapcsolódá­sa miatt még nehezebben tudja kifejezni az érzéseit. Ez a fényszög megkívánja az elvonulást. Érdekes kettőssége­t érezhet: akkor érzi a szeretetét valaki iránt, ha van módja eltávolodn­i tőle.

nem rendelkezi­k semmiféle futballmúl­ttal, és 40-50 Celsius-fok is lehet a hőmérsékle­t. A sportszakm­ai szempontok­at figyelmen kívül hagyták a döntéshozó­k.

Hogy miért kaphatták meg mégis a katariak a rendezés jogát? Két hónappal a vb-helyszínén­ek kihirdetés­e előtt az etikai bizottság felfüggesz­tette több tisztségvi­selő tagságát, mert a gyanú szerint kenőpénzt kértek a szavazatuk­ért cserébe. Fél évvel később az angol Telegraph nyomozása bebizonyít­otta, az arabok anyagilag honorálták például az akkori FIFA-alelnök, a trinidadi Jack Warner segítségét. A korrupciós botrányba belebukott Blatter és az európai-szövetség első embere, a francia Michel Platini is.

– Miért kapta meg Katar a világbajno­kság rendezését? Mert az akkori francia államfő politikail­ag irányított­a a szavazást. Nem volt utasítás, de ha valamit kér az országod vezetője, akkor azt megteszed. Bár Platini nem így meséli a történteke­t, végül megkért, hogy szavazzak Katarra – utalt arra Joseph Blatter, hogy Nicolas Sarkozy befolyásol­ta a döntést.

Jegyezzük meg: a bejelentés után fél évvel került a francia PSG is katari tulajdonba.

Az építkezés körülménye­i is

építettek a katariak a jövő

embertelen­ek. Becslések szerint 6500-nál is több vendégmunk­ás halhatott meg az elmúlt tíz esztendőbe­n a szörnyű biztonsági körülménye­k miatt.

Katar egyébként mesés környezetb­en fogadja majd a mezőny tagjait. Épült új repülőtér, metró- és vasútvonal, rengeteg autóút és nyolc légkondici­onált stadion.

 ?? ??
 ?? ?? Korrupciós vád Joseph Blatter volt FIFAelnök is belebukott a vb-t kísérő botrányba
Modern Nyolc, légkondici­onált stadiont
évi eseményre
Korrupciós vád Joseph Blatter volt FIFAelnök is belebukott a vb-t kísérő botrányba Modern Nyolc, légkondici­onált stadiont évi eseményre
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary