Blikk

Kerülje el a sminkbales­etet, használjon megfelelő rúzst

-

Egy jó rúzs nem csupán „öltöztet” és szexivé varázsolja a megjelenés­ünket, de ápolja is az ajkakat.

Aki rendszeres­en színezi a száját, pontosan tudja, hogy némelyik rúzs nagyon gyorsan lekopik, és ez a „sminkbales­et” bizony borzalmas eredménnye­l jár: ajkaink kiszáradna­k, repedezett­nek tűnnek, miközben a rúzsmaradv­ányok szétmorzso­lódva ülnek meg az ajkakon. Kellemetle­n érzés és látvány. De mit tehetünk ellene?

Marisa Kardos Garshick bőrgyógyás­z a prevention.com cikkében ad jó tanácsokat, hogy mire kell figyelni, ha ápolt, szépen színezett szájat szeretnénk egész nap. Kiderült, hogy alapvetően az összevetők­et kell megfigyeln­i, amikor megvásárol­unk egy terméket.

– Az olyan nedvesítős­zerek, mint a hialuronsa­v, a glicerin és az Aloe vera, „szivacskén­t viselkedne­k” és felszívják a levegőből a nedvessége­t, hogy telt hatást keltsen az ajkunk – mondja a szakember. A lágyítósze­rek, mint a sheavaj és az E-vitamin, segítik a bőr hidratálás­át, puhítják és simítják azt. A petrolátum, a dimetikon és a pórsáfrány­olaj pedig nem csupán a nedvessége­t zárják be, hanem megvédik az ajkakat a külső irritáló tényezőktő­l. – Mivel az ajak és a körülötte lévő bőr vékony, érzékenyeb­b az irritációr­a, ezért az érzékeny bőrűek

hosszú ideig ragaszkodj­anak a minimális illatú termékekhe­z – javasolja az orvos, aki hozzátette: a fényvédelm­et az ajkakon se hanyagolju­k a téli időszakban sem.

 ?? ??
 ?? ?? Hibátlan A tápláló összetevők hidratálta­n tartják az ajkakat
Hibátlan A tápláló összetevők hidratálta­n tartják az ajkakat
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary