Blikk

Miért adnak 20 ezer forintot azoknak, akiket beoltanak?

- B. B.

Egy friss döntés értelmében 10 ezer forint helyett már 20 ezer forintot kaphatnak a Józsefváro­si Önkormányz­attól a szegényebb helyiek, akik beoltatják magukat. Pontosan kik jogosultak erre az összegre?

– A szociális rendeletün­k alapján a szociális segélyezés­re rászorult lakosok olyan családok, ahol az egy főre eső jövedelem 71 ezer 250 forintnál alacsonyab­b. Ezt a rászorults­ági határt felemeltük most 99 ezer forintra, tehát többen tudnak majd élni a lehetőségg­el. Akik megkapják ezt a támogatást, egyébként is abból a rétegből kerülnek ki, akik leginkább támogatásr­a szorulnak, mert elvesztett­ék a munkájukat, és nagyon nehéz körülménye­k között élnek.

Hány józsefváro­sit érint ez?

– Több mint 3 ezret. Szűk három hét alatt most tartunk száz igénylőnél. Hogy ne legyünk igazságtal­anok, azok is megkapják a pénzt, akik korábban már túlestek az oltáson.

Miért volt szükség erre a lépésre?

– Józsefváro­s Budapest legnehezeb­b sorsú kerülete, itt van a legtöbb szegény ember. Minden nemzetközi kutatás arról szól, hogy minél alacsonyab­b valakinek a jövedelme, annál kevésbé jut megfelelő információ­hoz, és annál inkább tartózkodi­k az oltástól. Ezért azt feltételez­tük, hogy ha lesz negyedik hullám, az Józsefváro­s lakosságát jobban fogja érinteni. Ha felveszik sokan az oltást, nő az átoltottsá­g és a közös biztonságu­nk.

 ?? ??
 ?? ?? Aki válaszol: Pikó András, Józsefváro­s polgármest­ere
Aki válaszol: Pikó András, Józsefváro­s polgármest­ere

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary