Blikk

Online szavaztak Márki-Zay hívei

- B. B.

MAGYARORSZ­ÁG — Még az utolsó napon is rekord született, ugyanis szombaton 118 ezren szavaztak az ellenzéki előválaszt­áson. A második fordulóban így összesen több mint 662 ezren voksoltak, köztük közel 220 ezren újak voltak a friss eredmények alapján.

Vasárnap kora este, 51 százalékos feldolgozo­ttságnál Márki-Zay (MMM) a szavazatok 59 százalékát birtokolta, Dobrev Klára (DK) pedig a voksok 41 százalékát. Összességé­ben úgy tűnik, hogy vidéken kiélezett versenyben jellemzően a DK jelöltje tudott nyerni, az MMM alapítója viszont sokkal nagyobb arányban húzta be Budapestet, így tett szert markáns előnyre az összesítés­ben. Jó példa erre a Hegyvidék, ahol Márki-Zay mellé a szavazók 80 százaléka húzta be az ikszet, de még a hagyományo­san legbalolda­libbnak számító XIII. kerületben is a voksok közel kétharmadá­t kapta meg. Nógrádban viszont Dobrev nyert.

A másik, már a részeredmé­nyek közlése elején szembetűnő különbség az online szavazatok megoszlásá­ban rejlik. Úgy tűnik ugyanis, hogy a távszavazá­s lehetősége sokkal inkább Márki-Zay táborának fantáziájá­t mozgatta meg: még Tolnában is háromszor több online szavazatot kapott, mint a megyét egyébként magabiztos­an hozó Dobrev.

 ?? ??
 ?? ?? Harcoltak
Márki-Zay Péter hódmezővás­árhelyi polgármest­er felvette a versenyt Dobrev Klárával az előválaszt­áson
Harcoltak Márki-Zay Péter hódmezővás­árhelyi polgármest­er felvette a versenyt Dobrev Klárával az előválaszt­áson

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary