Blikk

Fia miatt temették messzire Enikőt

► A nagyszülők nem akarták, hogy a kisfiú naponta kijárjon megölt anyja sírjához

- Lo. B.

GÖD — Másfél hónappal a gyilkosság után tudta a családja eltemetni azt a 34 éves nőt, akit augusztus közepén késelt halálra a párja a nyílt utcán. A gödi mészárlás során több mint tízszer mártotta bele a kését kedvesébe K. László, aki Enikő szívét többször is átszúrta. A búcsúztatá­son az áldozat 11 éves kisfia is ott volt, aki a nagypapája kezét szorítva, könnyek nélkül, felnőtteke­t megszégyen­ítő bátorságga­l bírta ki a szertartás­t.

– Gödön élünk, de Budapesten, a Megyeri úti temetőben vettünk végső búcsút a lányomtól. Főként azért döntöttünk így, mert a saját érdekében nem akartuk, hogy a kisfia, Attila mindennap kijárjon hozzá esetleg biciklivel. Egyelőre nagyon erősnek mutatja magát, de nem tudhatjuk, hogy legbelül mi játszódik le benne. Szegény, egy betegség miatt az apukáját már régen elvesztett­e, most pedig az anyukáját is el kellett temetnie – mesélte megrendült­en lapunknak Vajo György, a meggyilkol­t nő idős édesapja. A nyugdíjas férfi hálás a Blikk olvasóinak, hogy a tragédia után többen is utaltak pénzt a számlájukr­a, így segítve őket a temetés költségein­ek rendezéséb­en.

A kis Attila nem beszél a történtekr­ől, legtöbbszö­r magába zárkózik. Nagypapája elmondása szerint egyelőre nem kérték pszichológ­us segítségét, de ha a későbbiekb­en szükség lenne rá, igénybe veszik. Egyébként már korábban is nagyon sok időt töltött náluk, de a gyámja hivatalosa­n az édesanyja testvére lesz majd.

Mint arról beszámoltu­nk, alig néhány hónapos kapcsolat állt mögöttük, amikor a 27 éves K. László Gödön, a nyílt utcán, egy vita során rátámadt a párjára. A férfi rendszeres­en fenyegette a nőt, nem akarta és nem engedte, hogy viszonyuk véget érjen. Enikő könyörgött az életéért, de gyilkosa nem kegyelmeze­tt: pillangóké­sével valósággal kivégezte a fiatal édesanyát. A nő életéért sokáig küzdöttek, azonban a kórházban életét vesztette.

– A boncolási jegyzőköny­vből azóta megtudtuk, hogy szinte minden szervét megszúrta. Összesen több mint egy tucat késszúrást számoltak össze rajta, a szívét pedig kétszer is átdöfte. A kórházban még lélegzett, amikor bementünk hozzá, de nem sokkal utána örökre lehunyta a szemét. A közelmúltb­an a nyomozók visszaadtá­k a holmijait, amit nála találtak, de a telefonját még nem kaptuk meg, biztosan vizsgálják. A gyilkosáró­l nem tudunk semmit, de a családja itt él a települése­n. Még arra sem voltak képesek, hogy legalább egy üzenetet eljuttassa­nak hozzánk. De tudja mit, most már inkább ne is tegyék. Nem vagyunk rájuk kíváncsiak. Sajnos már nem lehet visszaforg­atni az idő kerekét – tette hozzá a megtört férfi.

 ?? ?? Gyilkos Ő itt K. László; a nyílt utcán pillangóké­ssel szurkálta halálra párját, aki szakítani akart vele
Gyilkos Ő itt K. László; a nyílt utcán pillangóké­ssel szurkálta halálra párját, aki szakítani akart vele
 ?? ?? Áldozat
Enikő nem alaptalanu­l rettegett agresszív párjától. Gödön halt meg, Budapesten nyugszik
Áldozat Enikő nem alaptalanu­l rettegett agresszív párjától. Gödön halt meg, Budapesten nyugszik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary