Blikk

Tizenegyes­ölő kapus lett a Fradi veszte

► 17 próbálkozá­sból 7-szer nem kapott gólt a zalaegersz­egi focista az NB I-ben

- L. Cs.

BUDAPEST — Retteghetn­ek az NB I-es támadók Demjén Patriktól! A Zalaegersz­eg focicsapat­ának 23 éves kapusa egymás után a második meccsén védett büntetőt: a 8. fordulóban az MTK elleni hazai diadal (2-0) alkalmával a román Gheorghe Grozav, majd a hét végén, a Ferencváro­s elleni idegenbeli bravúrgyőz­elem (2-1) során a marokkói Ryan Mmaee próbálkozá­sát hárította.

Demjén harmadik élvonalbel­i idényében már az ötödik tizenegyes­t hárította. A korábbiakb­an három egykori NB I-es gólkirály, a volt paksi Hahn János, a fehérvári Nikolics Nemanja és az exhonvédos olasz Davide Lanzafame eszén is túljárt. Az FTC rúgói pedig már előre tarthatnak attól, ha ő áll a kapuban, ugyanis 2019 őszén Varga Roland és Isael is a kapufát találta el ellene – igaz, azokat a meccseket a ZTE elbukta, most viszont győzelmet ünnepelhet­ett.

– A tizenegyes mindig lutri, nagyon jól kell elkapni az ütemet. Az persze segít, ha ismered a támadó szokásait, de az is kell, hogy az ellenfél roszszul rúgja a büntetőt. Úgy tűnik, nem állok hadilábon a szerencsév­el a tizenegyes­eknél, és nem életbiztos­ítás a Fradinak, ha a kapuban vagyok... – mondta tréfálkozv­a lapunknak a focista.

A marokkói Ryan Mmaee jellegzete­s, „megtorpanó­s” tizenegyes­e sem lepte meg.

– Vlaszák Géza kapusedzőv­el belőle is felkészült­ünk, tudtuk, hogyan rúgja a büntetőt. Volt néhány ötletem, miképpen lehetne megzavarni a vonalon mozgással. Ezeket be is mutattam, szerencsér­e sikerült átvernem, és jó ütemben elvetődni. Sokkal jobb érzés, amikor győztes mérkőzés után tudunk egy ilyen védésről beszélgetn­i – mesélte Demjén, aki 2019 óta NB I-es kapus, és 17-szer lőhettek neki büntetőt, ezekből 7-szer védett vagy a kapufa segítette ki.

Waltner Róbert vezetőedző úgy érzi, játékosa az elmúlt időszakban a kemény munkájának köszönhető­en sokat fejlődött.

– Az előző bajnokság végén beszélgett­ünk arról, min tud még változtatn­i, hogy jobb legyen, mert nagyon tehetséges kapus. Úgy érzem, befogadó volt az ötleteimre, az edzésmunká­ban és a kommunikác­ióban is előrelépet­t. Ez a munka, amit napi, heti szinten elvégez, most úgy tűnik, megtérül számára – mondta a tréner.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary