Blikk

Zayos siker

-

Márki-Zay Péter többlépcső­s sikere az ellenzéki előválaszt­áson olyan mozzanata a magyar poli- tikai életnek, amelyre iga- zából senki nem számított, pedig ebben a közegben már senki nem lepődik meg semmin.

Legjobban talán Gyurcsány Ferencet taglózta le az eredmény, ő már ringsegédk­ént érezte magát a 2022-es bokszmeccs­en, amelyet neje vív Orbánnal, erre tessék, jön egy „alkalmatla­n jelölt” (copyright by Dobrev) és simán lenyomja az asszonyt.

Jakab még sokkban az első fordulós búcsú miatt, Karácsonyr­a és az ellenzék többi minipártjá­ra pedig nem érdemes túl sok szót vesztegetn­i. De gondterhel­ten vakarhatjá­k most a fejüket a Fidesz éceszgéber­ei, hiszen összedőlni látszik a stratégia, itt már nem segít a gyurcsányo­zás, új szereplőre kell most átfókuszál­ni az ütegsort.

Na de ezen túl jelent-e valamit Márki-Zay sikere? Anynyit mindenképp, hogy hirtelenjé­ben lett itt egy ember, aki párt- és szervezeti támogatás nélkül komoly reményt adott a kormánnyal elégedetle­neknek, és most őt akarják Orbán helyett az ország élére.

Tavasszal összecsap a szervezett és erős kormányzóp­árt egy szervezetl­en és heterogén sokasággal, ahol egyetlen közös nevező adja csak a kovászt, nevezetese­n: Orbánnak mennie kell.

Győzelmet persze lehet erre építeni, de új kormányt aligha.

 ?? Szirmay
Dávid ?? főszerkesz­tőhelyette­s
Szirmay Dávid főszerkesz­tőhelyette­s

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary