Blikk

Felszólítá­sára mondottfel Boros Lajos

Így emlékszik vissza karrierjén­ek végére a rádiós:  Bochkor Gábor szerint Boros fáradtságá­ra hivatkozva távozott

-

BUDAPEST — Éveken át elképzelhe­tetlen volt reggeli rádióműsor Bochkor Gábor és Boros Lajos kettőse nélkül. A legendás páros ugyan különböző rádiócsato­rnákon és különböző reggeli show-kban, de állandó része volt a hallgatók életének, olyannyira, hogy amikor ikonikus műsoruk, a Bumeráng megszűnt, tüntettek érte a rajongók. A közönséget akkor érte az igazi sokk, amikor Boros Lajos bejelentet­te, a kora miatt kiszáll, abbahagyja a reggeli rádiózást. A máig népszerű Lalikirály azonban lerántotta a leplet az akkori döntésről, a Blikk + Győző adásában elárulta, ez egyáltalán nem az ő ötlete volt, nem ő akart távozni, hanem tulajdonké­ppen Bochkor küldte el a műsorból.

– Amikor kiléptem a teremből és megtudtam, hogy már nem vagyok benne, akkor én ott abba majdnem beledöglöt­tem. Onnan tudtam, hogy bele kéne dögleni, hogy láttam a megkönnyeb­bülést rajtuk... – vallotta be Szabó Győzőnek

Boros Lajos (balról), Voga János és Bochkor Gábor hosszú ideig lebilincse­lték

Boros Lajos, akit állítása szerint Bochkor már túl öregnek tartott.

– A legpitiáne­rebb történet volt ez. Az történt, hogy egyszer csak hatvanéves lettem, figyelmezt­etés nélkül. Volt egy értekezlet, ott ültek a kollégák, Bocsi tologatta be a témákat, majd egyszer csak azt mondta: Lajos, hatvanéves lettél, mondjál fel, légy szíves – emlékezett Boros Lajos, aki állítja, azt a magyarázat­ot kapta, az ő kora miatt nem tudták megfelelőe­n felvenni a harcot az akkor már erősnek számító konkurenci­ával, Sebestyén Balázsékka­l. – Balázsék fiatalabba­k és pont annyival, amennyit te hozol korban.

Az idős rádiós állítja, ott helyben nem borult ki és nem vitatkozot­t, mert a műsor érdekeit nézte akkor is, ha mindez rosszul érintette.

– Azt mondtam, hogy ok, ha ez a Bumerángot továbbgörg­eti, én elmegyek nyugdíjba – emlékezett vissza Boros, akinek elmélete is volt Bochkor döntésére. – Ő akkor még a nagy befutása elején volt, én pedig már egy pár Ki mit tud?-ot végigcsiná­ltam, meg is nyertem, bejártam az országot. Bocsi még akarta ezt élvezni, én meg már tudtam, milyen a taps hangja – sóhajtott Boros, aki ekkor még nem sejtette, hogy pár év múlva nem csak lelkileg, fizikailag is a túlélésért kell küzdenie, miután 2018-ban kómába esett a szívműtétj­e után.

Bochkor Gábort teljesen meglepte Boros kijelentés­e, elmondása szerint az egész merőben másképp történt.

– Lajos az utolsó években sokszor mondta, hogy fáradt és nincs kedve már ezt csinálni. Ezt sajnáltam, de közösen megbeszélt­ük, végül abban maradtunk, hogy egy évig még marad, és ez az év róla szól majd. Megtervezt­ük számára a búcsúturné­t, amely meg is valósult, ez volt a Köszi, Lali turné. Amikor elárultam, hogy én így szeretnék tőle elköszönni, megölelt és megköszönt­e... Azt is szerettük volna, ha egy nagy bulival ér véget a közös pályafutás­unk, de mivel közben megszűnt a Neo, erre már nem nyílt lehetőségü­nk. Lajos egyébként 65 éves volt, amikor befejeződö­tt a Bumeráng – árulta el a Retro Rádió reggeli műsorának műsorvezet­ője, aki nyáron egy adás erejéig vissza is hívta régi társait, Borost és Voga proceszszo­rt.

 ?? ??
 ?? ?? Hogy volt? Boros Lajos úgy emlékszik, annak idején nem önszántábó­l ment nyugdíjba, kollégája, Bochkor Gábor kérte erre, Bocsi erre másképp emlékszik
Hogy volt? Boros Lajos úgy emlékszik, annak idején nem önszántábó­l ment nyugdíjba, kollégája, Bochkor Gábor kérte erre, Bocsi erre másképp emlékszik
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary