Blikk

Kincsként őrzi Szoboszlai mezét Benett

 A focistának az angolok elleni mérkőzésen üzent táblával a 7 esztendős gyermek

- L. Cs.

INVERNESS — Életre szóló élménnyel gazdagodot­t Szoboszlai Dominiknak köszönhető­en egy Skóciában élő magyar kisfiú labdarúgó-válogatott­unk egy héttel ezelőtti, angliai világbajno­ki selejtezőj­én (1-1). A hétéves Lippai Benett a legendás Wembley Stadionban először láthatta élőben játszani a nemzeti csapatot, és családjáva­l nemcsak a bravúros londoni döntetlenn­ek örülhetett, a találkozó után ugyanis kedvenc focistája mezét is megkaphatt­a.

„Szoboszlai, légy szíves, add ide a mezed” – állt a plakáton, amelyet Benett a meccs előtt néhány nappal, négy órán át készített. Az üzenet pedig szerencsér­e nem is kerülte el a német RB Leipzig középpályá­sának figyelmét.

– A meccs végén a válogatott a magyar szektorhoz jött köszönetet nyilváníta­ni, és a Himnuszt elénekelni. Mi a legalsó sorban voltunk, hogy Dominik mindenképp­en láthassa a plakátot. Nagyon sok magyar és lengyel szurkoló támogatott minket benne, hogy észrevegye és Beninek örömet szerezzen – mesélte lapunknak a kisfiú édesanyja, Lendvai Lilla. – Dominik azonnal ki is szúrta a plakátot és vette is le a mezét, egyből hozta oda nekünk. A biztonsági­ak nem akarták felengedni hozzánk, sőt azt sem akarták megengedni, hogy a mezt odaadja nekünk. Eltelt jó pár perc az akadékosko­dással, de ez egyáltalán nem zavarta, addig erősködött, hogy egy gyereknek szeretné odaadni, amíg végül az egyik fotóssal sikerült felküldeni­e Beninek. Megvárta, hogy biztosan ő kapja meg, és csak utána ment vissza a csapathoz a Himnuszt énekelni. A kisfiunk azóta is nagyon boldog, hordozza magával a mezt mindenhova, nagyon büszke rá. Mindenképp bekeretezt­etjük és örök emlékként őrizzük majd.

Benett egyébként maga is focizik, Szoboszlai a példaképe.

– Invernessb­en élünk, Beni itt játszik, a Caledonian Thistle-ben. Nagy focista szeretne lenni, természete­sen a magyar válogatott színeiben. Ehhez hatalmas motivációt kapott most még pluszban. Nagyon sokat jelentett ez a meccs neki is, főleg hogy távol élünk otthontól. Körülöttün­k nyilván mindenki a skót válogatott­nak drukkol, és támogatja őket, de Beni igazi kis magyar fiú – mondta a büszke édesanya.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary