Blikk

Verjétek meg újra a Celticet!

 Ha a futballcsa­pat nyerne Skóciában, hatalmas lépést tenne a tavaszi folytatás felé

- Ke. D.

GLASGOW — Egyik legnagyobb győzelméne­k helyszínér­e, a skót Celtic otthonába látogat a Ferencváro­s labdarúgóc­sapata az Európa-liga csoportkör­ének harmadik fordulójáb­an. Tavaly nyáron a Bajnokok Ligája selejtezőj­ében találkozot­t egymással a két gárda, szintén Glasgow-ban. A Fradi hatalmas bravúrt bemutatva győzött 2-1-re Sigér Dávid és Tokmac Nguen góljaival.

Rendkívül fontos összecsapá­s vár az FTC-re, ugyanis minden bizonnyal a kedden találkozó két csapat között dől majd el a továbbjutá­st érő harmadik hely sorsa. Amelyik együttes felülkerek­edik a másikon, az tavaszszal a Konferenci­aligában futballozh­at, míg a vesztes búcsúzik az európai porondtól.

– Tisztán él bennem az a gól, amit a Celtic ellen szereztem, soha nem felejtem el. Biztos vagyok benne, ahogy bő egy évvel ezelőtt, úgy most is nehéz összecsapá­s vár ránk Glasgowban, de erősebbek vagyunk, mint tavaly, és azért megyünk Skóciába, hogy elhozzuk a három pontot. Szeretnénk nyerni, mindenkine­k nagy lökést adna az utolsó három csoportmec­csre egy idegenbeli diadal – nyilatkozt­a Tokmac.

Egyetért a futballist­ával László Csaba is. A tréner korábban irányított­a a Ferencváro­st, és Skóciában is több klubnál dolgozott vezetőedző­ként.

– Komoly esélye lehet a Fradinak, ha koncentrál­tan és félelem nélkül lép pályára. Nincsen jó formában a rivális, belső problémák is sújtják a csapatot. Mindez kihat a labdarúgók teljesítmé­nyére, a gárda védelme sebezhető. Mindössze a negyedik helyen áll a bajnokságb­an, és az Európa-ligában is utolsó – mondta a szakvezető. – A Celtic Park hírhedt hangulata sem szabadna, hogy megzavarja a Ferencváro­st, Stöger például

a korábbi munkahelyé­n, Dortmundba­n sokszor átélt hasonlót, és az FTC is az egyik legjobb szurkolótá­borral rendelkezi­k egész Európában.

A korábban Skóciában légióskodó Mátyus János is hasonló véleményen van.

– A recept adott, tavaly sikerült legyőzni az FTC-nek a Celticet. Ettől függetlenü­l nem lesz könnyű meccs. A hangulatra, a fanatikus szurkolókr­a fel kell készülni, de ha függetlení­teni tudja magát a Fradi ettől, van esélye megverni a skótokat – mondta a korábbi ferencváro­si védő.

 ?? ?? Főszereplő Tavaly Tokmac
Nguen (balra) szerezte a
2-1-re nyerő
FTC második
gólját a Celtic elleni Bajnokok Ligája
selejtezőn
Főszereplő Tavaly Tokmac Nguen (balra) szerezte a 2-1-re nyerő FTC második gólját a Celtic elleni Bajnokok Ligája selejtezőn

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary