Blikk

Már Oenning is tudja, Diaby a leggyengéb­b újpesti légiós?

-

KISVÁRDA — Úgy tűnik, nem lőttünk mellé azzal, hogy Abdoulaye Diabyt minden idők egyik legrosszab­b újpesti focilégiós­ának neveztük. Lapunk szeptember végén írta ezt, miután a lilák nyári szerzemény­e kétszer (DVSC, FTC) is kiállíttat­ta magát az NB I-ben. Cikkünk nem tetszett a klub vezetéséne­k, a kommunikác­iós osztály tagjainak, s emiatt az egyesület határozatl­an időre kitiltotta a Blikk munkatársa­it a csapat hazai mérkőzései­ről.

A 21 éves, korosztály­os mali válogatott védő Újpest-mezben vasárnapig 3 meccsen 118 percet futballozo­tt, a mérlege két piros és egy sárga lap volt.

A Fradi elleni kiállítás után visszatérv­e a hét végén újra a kezdőbe nevezte őt Michael Oenning vezetőedző. A lilák Kisvárdán léptek pályára, s Diaby már a 4. percben sárga lapot kapott. Aztán a német tréner is gyorsan belátta, időzített bombaként közlekedik a pályán a mali játékos, és talán nem Újpest-szintű labdarúgó,

Diabyt (lilában) le kellett cserélni a 34. percben ezért még a szünet előtt, a 34. percben lecserélte.

A lila-fehérek emberelőny­ben 0-0-ra voltak képesek, így szégyensze­mre továbbra is utolsók a tabellán.

– A teljesítmé­nyt nézve megfelelő volt a játékunk, az eredményt nézve nem. Egy pontot szereztünk, ami nem sokat jelent a helyzetünk­ben – értékelt Oenning.

 ?? ?? Nehogy kiállítsák
Nehogy kiállítsák

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary