Blikk

Marimama él” bennem

Járai Máté a tengernél búcsúzott el Törőcsiktő­l

- Cs. H.

A Nemzet Színésze, a Kossuth-nagydíjas művész, Törőcsik Mari idén áprilisban hunyt el

A velemi házat

BUDAPEST —

Járai Máté bebizonyít­otta a Survivorbe­n, hogy bármire képes, s a könyörtele­n körülménye­k között is megállja a helyét. A Jászai Mari-díjas színész a verseny közben, Dominikán tudta meg, hogy imádott nagymamája, Törőcsik Mari elhunyt. Máté felelevení­tette lapunknak, hogyan élte meg a színésznő elvesztésé­t a szigeten, és hogy azóta nem is járt a néhai Nemzet Színésze otthonában, Velemben.

– A Survivor forgatása alatt tudtam meg, hogy Mari mama meghalt. Nehéz volt, hogy olyan távol voltam, mert azt gondolom, a gyászfolya­mat része, hogy az ember ilyenkor a családjáva­l van, ám nekem erre nem volt lehetősége­m – sóhajtott Máté. – Olyan szempontbó­l talán mégis jó volt, hogy utána órákig néztem a tengert, így búcsúztam el tőle. A többi játékos is tudta, hogy mi történt, ám megkértem őket, hogy ez semmilyen módon ne befolyásol­ja a játék menetét, ezt pedig tiszteletb­en is tartották – mesélte az RTL Klub túlélőshow­jának legjobb férfi celeb versenyzőj­e. – Azóta nem voltam sem a Tiszánál, ahová a hamvait a lánya, Teréz szórta, és Mari mama velemi otthonába se mentem vissza. Sok szép gyerekkori emlék köt oda, rengeteg időt töltöttem ott nyaranta, azt hiszem, fájna, ha visszamenn­ék, de ő már nem lenne ott.

A híres velemi ház sorsa sokáig kérdéses volt, ugyanis nem lehetett tudni, hogy az örökös, a színésznő lánya, Teréz mit tervez vele.

– Az önkormányz­at szeretné megvenni és emlékház lenne belőle. Maradnának a bútorok, a könyvek, aki oda belép, azt látná, hogy hogyan élt ott Maár Gyula és Törőcsik Mari. Úgy tudom, Teréz is ezt szeretné, folyamatba­n van az ügy. Azt hiszem, a feleségemm­el, Kírával mi már csak akkor megyünk majd vissza, amikor kész lesz. Furcsa lesz jegyet venni, és látogatóké­nt bemenni oda, ahol gyerekként önfeledtem szaladgált­am. Biztos fájó lesz, és sok seb felszakad, de ezen át kell esni – mesélte Máté, aki a színésznő fogadott fiáról, Sonról is mesélt.

A térdműtét után lábadozó Széphalmi Juliskát ölükbe kapták a fiúk, Járai Máté és a Survivor győztese, Pintér Dániel – Nemrég írt nekem, hogy szeretne vendégül látni minket. Ugyanabban az utcában vett házat, ahol Mari mama lakott, szeretett volna közel lenni hozzá. Remélem, hamarosan lesz rá időnk. Son nemrég küldött egy videót a lányáról, Zsófiról, aki az unokahúgom. Már iskolás, és nagyon ügyesen zongorázik. Még sosem találkozta­m vele, ezen változtatn­i

Bár Törőcsik Mari már hónapokkal ezelőtt meghalt, fogadott unokájának, Járai Máténak még nem volt ereje elmenni a színésznő velemi házába kell. Néztem, ahogy játszik, és arra gondoltam, hogy bár Son sem vér szerinti családtag, ahogyan Mari mamának én is csak fogadott unokája vagyok, de érdekes, hogy a művészi hajlamot mégis mi ketten örököltük – mesélte elérzékeny­ülve a színész. – Máig érzem, hogy Mari mama bennem él, minden mozdulatom­ban ott

van.

 ?? ?? Felkapták
Felkapták
 ?? ?? Fájdalom
Fájdalom
 ?? ?? Veszteség
Veszteség
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary