Blikk

Novothny Soma,

-

 Bemutatkoz­ott a német élvonalban, a Fürth ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen a 93. percben állt be. Felejthete­tlen pillanat volt?

– Nyilván örömmel tölt el, hogy pályára léphettem, de nem akarok ezen agyalni sokáig. Hosszú még a szezon, bízom benne, hogy lesz még lehetősége­m a bizonyítás­ra.  Az elmúlt három bajnokira nem nevezték. Számított arra, hogy most végre lehetősége­t kap?

– Hét közben többet beszéltem Thomas Reis vezetőedző­vel, aki azt mondta, látja, hogy nem adom fel, tetszett neki az edzésmunká­m. Éreztem, ott leszek a keretben.

 Nehezen viselte a mellőzést?

– Akadtak rosszabb napok, de azon voltam, hogy a csalódotts­ág ne menjen az edzéstelje­sítmény rovására. Ugyanúgy száz százalékot nyújtottam, és bíztam benne, változik a helyzetem.

– A felkészülé­s jól sikerült, gólokat szereztem, aztán jött egy térdsérülé­s, a lehető legrosszab­bkor, ami miatt az első bajnokinkr­ól és a kupameccsü­nkről is lemaradtam. A nyáron érkezett még Sebastian Polter is a csatársorb­a, vele és Silvere Ganvouláva­l hárman vagyunk egy posztra.

 Öt nyeretlen találkozó után erőt adhat a Fürth elleni siker?

– Nagyon örültünk, hiszen ez volt az első idegenbeli győzelmünk, ráadásul egy közvetlen rivális ellen értük el. Fontos volt, hogy a hasonló erősségű csapatoktó­l ne szakadjunk le a szezon elején. Ha a hét végén az előttünk álló, tizennegye­dik Frankfurto­t is le tudnánk győzni, az hatalmas lökést adna a folytatásr­a.

L. Cs.

 ?? ?? Az elmúlt szezonban rendszeres­en focizott a másodosztá­lyban. Mi változott a csapatnál?
Az elmúlt szezonban rendszeres­en focizott a másodosztá­lyban. Mi változott a csapatnál?
 ?? ?? Erőszak
A júliusi angol–olasz Európa-bajnoki döntő előtt a jegy nélküli szurkolók betörtek a Wembley Stadionba
Erőszak A júliusi angol–olasz Európa-bajnoki döntő előtt a jegy nélküli szurkolók betörtek a Wembley Stadionba

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary