Blikk

Megkönnyez­te Szilágyi aranyait

 A népszerű „Szakáll” közel hatvan éve tartozik a Fradi nagy családjáho­z

- Sinkovics Gábor

BUDAPEST — Kezelte Nyilasi Tibort, gyúrta Lipcsei Pétert, és immár több mint tíz esztendeje foglalkozi­k Szilágyi Áron izomzatáva­l – s a lelkével. Bodnár József életútja igazán különleges. Kevesen tudják róla, hogy kerékpároz­óként kilencszer nyert országos bajnoki címet. Naná hogy a Ferencváro­s sportolója­ként. Bodnár József, vagy ahogy mindenki becézi őt: „Szakáll” 1962 óta tartozik a Fradi-családhoz.

– Ajándék az élettől a Ferencváro­shoz tartozni. Nekem ez közel hatvan éve megadatik – mondta az immár 71 esztendős Bodnár. – A hatvanas évek legelején kerékpárve­rsenyzőkén­t, majd 1979-től masszőrkén­t vettem részt a Fradi-család életében. Két esztendőve­l később, a Novák Dezső irányított­a csapat bajnoki címet nyert.

Bodnár József élete a Ferencváro­son

kívül is tartogatot­t különleges pillanatok­at. Az otthona, amely egy észak-angliai középkori kastéllyal is vetekedhet­ne, egyben a munkahelye is. A rendelőjéb­en megfordult már számos hazai és külföldi híresség. Még az is megesett vele, hogy egy elegáns Rolls-Royce-t küldött érte egy gyógyulni vágyó milliárdos.

– Sportolóka­t, művészeket, politikuso­kat kezelek. Rendszerin­t itthon dolgozom, de olykor váratlan felkérést kapok, mint néhány éve is, amikor az épp Budapesten tartózkodó Soros György várt rám az egyik elegáns szállodába­n. Büszke vagyok rá, ha valakinek jobbá tehetem az életét, s persze arra is, ha sikerek részese lehetek. Így volt ez a Fradival is, és ugyanezt élhettem át Szilágyi Áron mellett – folytatta a terapeuta.

A Vasas háromszoro­s olimpiai bajnok kardvívója még a londoni ötkarikás játékok előtt került kapcsolatb­a Bodnárral. A masszőr azóta a sportoló legszűkebb csapatához tartozik, és elkíséri minden fontos versenyére, így ott volt mellette Londonban, Rióban és most Tokióban is az olimpián.

– Áron igazi klasszis: tehetséges, ugyanakkor végtelenül szorgalmas. S ez ritka. Amikor

Londonban felállt a dobogó legtetejér­e, megkönnyez­tem. Majd nem sokkal később már volt egy titkos jelünk: a három ujj felmutatás­a. Ez azt jelentette, hogy meglesz, meg kell lennie a három olimpiai aranynak. S lám, sikerült… – mondta Bodnár.

 ?? ??
 ?? ?? Egy csapat
A londoni olimpia előtt csatlakozo­tt Szilágyi Áron csapatához. A testét és a lelkét is kezeli
Egy csapat A londoni olimpia előtt csatlakozo­tt Szilágyi Áron csapatához. A testét és a lelkét is kezeli
 ?? ?? Sikerek Bodnár (balra) mindhárom
olimpián segítette a vívót
Sikerek Bodnár (balra) mindhárom olimpián segítette a vívót

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary