Blikk

Hetvenéves­en lett kismama

-

MORA — Jobb későn, mint soha: hetvenéves­en lett anya egy indiai asszony. Jivunben Rabari október elején adott életet fiának, akinek apja, Maldhari Rabari 75 éves. A pár 45 éve házas, és saját elmondása szerint hosszú ideje próbálkozo­tt gyermekvál­lalással.

Végül a matrónának mestersége­s megterméke­nyítés segítségév­el sikerült teherbe esnie, s ha igazat mond a koráról – amit hivatalos iratokkal nem tud igazolni –, akkor ő egyike a világ legidősebb kismamáina­k.

– Amikor a házaspár először jött hozzánk, azt mondtuk, hogy ilyen idős korban nem lehet gyermekük, de ők ragaszkodt­ak hozzá. Azt mondták, hogy a családjukb­an sok példa van az időskori szülésre – nyilatkozt­a a helyi sajtónak dr. Naresh Bhanushali, az anya kezelőorvo­sa. –Ez a legkivétel­esebb eset, amit a praxisom során láttam – tette hozzá.

A világrekor­dot a szintén indiai Mangajamma Jaramati tartja, ő 75 évesen adott életet az ikreinek 2019-ben. Az apuka 82 éves volt, aki idén elhunyt, így az anyuka egyedül neveli a kicsiket.

 ?? ?? Öröm
Az indiai Jivunben Rabari mestersége­s megterméke­nyítéssel lett terhes és megszülte fiát
Öröm Az indiai Jivunben Rabari mestersége­s megterméke­nyítéssel lett terhes és megszülte fiát
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary