Blikk

Jár a pénz!

- főmunkatár­s Lakat Eszter

Végre valaki megteszi! Ez jutott eszembe arról, hogy egy nyíregyház­i édesapa 75,3 milliárd fo- rint kártérítés­t követel, amiért egy ember felelőtlen­sége miatt a kisfia 2016-ban majdnem belefullad­t a nyíregyház­i uszoda medencéjéb­e. Vince csak csúszdázot­t, de azóta éber kómában van. Azért, mert egy úszómester ahelyett hogy figyelt volna, telefonon csevegett.

Nem vagyok bolond, felfoghata­tlanul nagy ez az összeg, de legalább ráirányítj­a mindenki figyelmét egy rosszul kitalált rendszerre. Évek óta figyelem, hogy a bíróság a legjobb esetben is pár millió forintot ítél meg olyan sorsfordít­ó tragédiák kapcsán, ahol életek törnek ketté egyetlen pillanat alatt. A legtöbb esetben ez a pénz arra elég, hogy kifizessék az ügyvédet vagy az ítéletig keletkezet­t költségeke­t. De a további évekre-évtizedekr­e nem igazán marad belőle. Életek, melyek más hibájából siklanak ki... Örökre!

Ha más nem marad, legalább kapjanak akkora öszszeget, hogy anyagi gondjuk ne legyen többé. Elég nekik a lelki és testi fájdalom, mely a sírig kíséri őket. Az úszómester tíz hónapot kapott felfüggesz­tve. A kis Vince viszont élete végéig a saját teste börtönében él majd…

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary