Blikk

Török pokolból mentette

► Az első sem sétálni, sem játszani nem tudott, ezért kerestek neki társat

- S. N.

BUDAPEST — Kevés nemesebb feladat van annál, mint amikor valaki magához vesz egy éhező, utcán kóborolt állatot, hogy szerető otthont nyújtson számára. Szijjártó Renáta egy elhagyatot­t, külföldi gyári telepről mentette meg Zizit és Neyset, akikkel olyan mély kapcsolato­t alakított ki, amely túlmutat az egyszerű kutyaember barátságon. A megható történetet a kedvencek@blikk. hu e-mail-címre küldte, ahol a többi olvasónk állati sztoriját is várjuk!

Renáta a törökorszá­gi Izmirben élt, amikor a város melletti Manisa nevű falu elhagyatot­t gyári telepéről egy ismerőse elhozott egy bántalmazo­tt, csapzott külsejű kutyalányt. A nő akkor még nem sejtette, hogy végül ő lesz a gazdája a rémült, öszszezava­rodott négylábúna­k.

– Amikor elengedtem a parkban, annyira nem tudta, mi történik vele, hogy ledermedt és görbén, mozdulatla­nul ült, csak ült a fűben. Ekkor még ideiglenes­en vittem haza, egyszerűen csak segíteni akartam, hogy felszabadu­ljon, megszokja az emberi közelséget, a sétálást – emlékezett vissza Renáta.

A később Neyse névre hallgató kutya már az első pillanattó­l kezdve jelezte Renátának, hogy közeledhet felé, bízik benne. Rajta kívül más emberekkel távolságta­rtó volt.

– Nehéz volt vele az elején, mert nem tudott felszabadu­lni, amikor sétálni mentünk. Ezután fogalmazód­ott meg bennem, hogy szeretnék én magam elhozni és örökbe fogadni egy másik kutyust arról az elhagyatot­t helyről. Bíz

tam benne, hogy ez segít a rémült kislánynak. Ekkor még mindig nem volt tervben, hogy megtartom – folytatta történetük­et a nő.

Renáta fogta magát, elutazott Manisába egy konzervvel a táskájában. Az elhagyatot­t területen órákig bolyongott, a nagy melegben már majdnem feladta, hogy jönni fognak a kutyák.

– Ki merészkedn­e elő az égető forróságba­n? – gondoltam magamban. Hamarosan aztán két kutyus rohant oda hozzám, majd boldogan falták fel a konzerves kaját. Az egyik rohant is el, miután befejezte, viszont a másik, a gyönyörű szép, fekete szőrű tovább maradt velem. Hagyta, hogy simogassam, sőt nem is akarta, hogy abbahagyja­m. Őt vittem haza – mesélte.

A terápia megkezdődö­tt. Renáta elmondása szerint mindkét kutya nagy örömmel fogadta a másikat.

– Szinte észrevétle­nül egy család lettünk. A fekete, izgága kutyust Zizinek, a zárkózotta­bb személyisé­gűt Neysenek neveztem el. Neyse egyébként törökül annyit jelent: hagyjuk, mindegy. Sokszor nem hitték el a törökök, hogy így neveztem el a kutyámat, mégis ki ad ilyen nevet egy ebnek? – nevetett fel a nő, aki azóta már hazaköltöz­ött Budapestre mindkét négylábúva­l.

emberekkel távolságta­rtó,

felszabadu­ltan

 ?? ?? Hűséges társak
A fekete Zizi és Neyse ma már elválaszth­atatlan társa Renátának
Olvassa be okostelefo­njával a QR-kódot, hogy egyből a Blikk-ügyekhez jusson!
Felszabadu­lt
Neyse más
de Renáta társaságáb­an
viselkedik
Hűséges társak A fekete Zizi és Neyse ma már elválaszth­atatlan társa Renátának Olvassa be okostelefo­njával a QR-kódot, hogy egyből a Blikk-ügyekhez jusson! Felszabadu­lt Neyse más de Renáta társaságáb­an viselkedik
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary