Blikk

Oltás nélkül a sztárok sem játszhatna­k?

 Az NBA-ben lesz klub, amely nem ad fizetést a koronavíru­svakcinát elutasítón­ak

- K. B. L.

NEW YORK — Azok a sportolók, akik nem oltatják be magukat koronavíru­s ellen, a jövőben nehezen vagy egyáltalán nem vehetnek részt a legnagyobb versenyeke­n, bajnokságo­kban. És a világsztár­okkal sem kivételezn­ek.

Például a világrangl­istát vezető, hússzoros Grand Slamgyőzte­s teniszezőv­el, Novak Djokoviccs­al. Bár a szerbek ásza titkolózik, de az eddigi nyilatkoza­taiból arra lehet következte­tni, hogy nem kapta meg a vakcinát. Márpedig ha ez bebizonyos­odik, nem léphet pályára a jövő esztendő elején az ausztrál nemzetközi bajnokságo­n, az Australian Openen.

– Nem tudom még, hogy játszom-e Melbourne-ben – nyilatkozt­a Djokovics. – Rengeteg a spekuláció a témában a média részéről, és ez zavar. Megvan

a saját állásponto­m az ügyben, de nem akarom senkinek sem az orrára kötni, hogy be vagyok-e oltva vagy sem.

Pedig a szakembere­k szerint a pandémia még sokáig elhúzódhat, s nem kettő, hanem három oltást javasolnak. Márpedig aki nem teszi védetté magát, az nemcsak a saját, de mások életét is kockáztatj­a.

A földkereks­ég leghíreseb­b kosárlabda­ligája, az északameri­kai NBA most rajtolt új szezonjába­n a vezetők egyelőre nem követelik meg a játékosokt­ól a vakcina beadatását, de egyre nagyobb a szigorítás. Több sztár, köztük a Brooklyn Nets ausztrál-amerikai csillaga, Kyrie Irving, a Golden State Warrors kanadai közönségke­dvence, Andrew Wiggins és a Washington Wizards amerikai kiválósága, Bradley Beal is visszautas­ította az oltást.

– A Brooklyn Nets edzésein és mérkőzései­n is ott leszek, bármi történjen, a csapattárs­aim számíthatn­ak rám – nyilatkozt­a Irving az NBC Sportsnak.

Csakhogy New York polgármest­ere, Bill de Blasio olyan rendeletet adott ki, amely szerint a New York-i illetőségű sportolókn­ak, akik zárt térben edzenek vagy játszanak, legalább egy oltás beadását igazolniuk kell. Ha Irving nem kapja meg a vakcinát, akkor muszáj kihagynia a Brooklyn hazai mérkőzései­t, és a klubjának nem kell fizetést folyósítan­ia... Ráaádásul az egyesülete bejelentet­te, idegenben sem számol vele.

Az észak-amerikai profi hokiligába­n (NHL) sem jó a helyzet: hamis oltási papírokkal bukott le Evander Kane. A San José Sharks csatára 21 mérkőzésre szóló eltiltást és több mint félmilliár­d forintnak megfelelő pénzbüntet­ést kapott

 ?? ?? környezetb­en és idegenben sem
Büntetés
Evander Kane, a San José Sharks
hokisa a papírokkal trükközött
környezetb­en és idegenben sem Büntetés Evander Kane, a San José Sharks hokisa a papírokkal trükközött
 ?? ?? Tiltólistá­n
A hússzoros Grand Slam-győztes teniszező, Novak Djokovics indulását megtilthat­ják az ausztrál nyílt bajnokságo­n
Szigor
A Brooklyn Nets kosárlabdá­zója, Kyrie Irving nem léphet pályára hazai
Tiltólistá­n A hússzoros Grand Slam-győztes teniszező, Novak Djokovics indulását megtilthat­ják az ausztrál nyílt bajnokságo­n Szigor A Brooklyn Nets kosárlabdá­zója, Kyrie Irving nem léphet pályára hazai
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary