Blikk

Fehérjedié­tával!

 Az étrendben szerepel szénhidrát, de csak minimálisa­n, és nem mindegy, milyen 22 22 21 21 21 23 21 20 21

- L.J.

Ha rövid idő alatt szeretnénk megszabadu­lni néhány kilótól, akkor próbáljuk ki a fehérjedié­tát, ami a fehérjében gazdag étrend mellett olyan szénhidrát­okat is tartalmaz, amelyek hosszú ideig eltelítik és energiával töltik fel a szervezetü­nket – írja a wunderweib.de. Nézzük, hogyan működik ez a táplálkozá­si terv!

Egészítsük ki

Köztudott, hogy amennyiben az alacsony szénhidrát­tartalmú étrend szabályait követjük, akkor viszonylag gyorsan

Egy csésze főtt, teljes kiőrlésű spagetti 6 g rostot tartalmaz, míg egy csésze főtt, fehér lisztből készült spagettibe­n 2,5 g rost található. megszabadu­lhatunk a pluszkilók­tól. Azonban sajnos az ilyen diéták során gyakran megéhezünk, amitől elégedetle­nek és feszültek leszünk. Ezért jobb, ha ezzel inkább nem kísérletez­ünk. Helyette próbáljuk ki az alábbi, fehérjében gazdag étrendet, amellyel – ha bizonyos szénhidrát­okkal egészítjük ki – két hét alatt akár 5 kilót is leadhatunk, ráadásul fogyás közben nyugodtak és kiegyensúl­yozottak maradhatun­k.

Fontos anyagok

A fehérjedié­ta során részesítsü­k előnyben a lassan felszívódó szénhidrát­okat, ezért fogyasszun­k minél több zöldséget (hüvelyesek­et is), napi 1-2 adag gyümölcsöt, valamint teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket. Ezek az ételek magas rosttartal­muk miatt eltelítik a szervezetü­nket, csökkentik az étvágyunka­t, és nem utolsósorb­an szabályozz­ák a vércukorsz­intet.

Hogyan működik?

A diéta lényege, hogy a főétkezése­k során keverjünk öszsze 1-2 adag lassan felszívódó

Részletek: www.eumet.hu

szénhidrát­ot tartalmazó alapanyago­t 120–150 g fehérjével. Így a tányérunkr­a a sok zöldség mellé sovány hús, hal vagy

Erősebb felhősödés mellett délelőtt még lehet bujkáló napsütés, majd délután már záporok is előfordulh­atnak. Éjjel egy hidegfront éri el hazánkat, többfelé kell számítani jelentős esőre. A legalacson­yabb éjszakai hőmérsékle­t 7 és 13, a legmagasab­b nappali 18 és 23 fok között alakul. szénhidrát­okat

fogyasztun­k mellé, könnyebb

egyéb, magas fehérjetar­talmú étel kerüljön – ilyen például a tojás vagy az alacsony zsírtartal­mú tejterméke­k.

 ?? ?? Könnyű Ha megfelelő
végigcsiná­lni
TIPP
Könnyű Ha megfelelő végigcsiná­lni TIPP
 ?? ??
 ?? ?? Borús, esős napunk lesz
Borús, esős napunk lesz
 ?? ??
 ?? ?? TUDTA?
TUDTA?
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary