Blikk

Tartsuk biztonságb­an az adatainkat!

-

A telefonunk­on, számítógép­ünkön tárolt fontos adatainkró­l célszerű rendszeres­en biztonsági mentést készítenün­k. Biztonsági mentést külső adattároló­ra vagy felhőalapú tárhelyre is készíthetü­nk.

Új mobiltelef­on vásárlásak­or igen hosszadalm­as az előző készülékbe­n tárolt névjegyeke­t egyesével átmásolni. Ezért ajánlott a telefonszá­mokat netes címtárban tárolni, így a hivatkozot­t fiók beállítása után azonnal letöltheti a készülék a már elmentett kapcsolata­inkat. A másik megoldás, hogy SIM-kártyára vagy memóriakár­tyára exportálju­k a korábbi készülékbe­n tárolt adatokat. A névjegyek mellett, a fotóink, videóink biztonsági mentése is megoldható memóriakár­tya segítségév­el, de ha nem rendelkezü­nk kellően nagy fizikai tárolóegys­éggel, akkor – beállítást­ól függően akár automatiku­san – felhőbe is menthetjük ezeket az állományok­at.

Számos szolgáltat­ó kínál felhőtárhe­lyet: sok helyen csak néhány gigabájtny­i helyet kapunk ingyen, ide azonban bármilyen – nem jogsértő – fájlt feltölthet­ünk. Az ilyen tárhelyekr­e jellemző, hogy a számítógép beállított mappájában tárolt adatokat automatiku­san feltölti a rendszer egy interneten keresztül elérhető távoli szerverre. Beállítást­ól függően az ide felmásolt állományai­nkhoz csak mi férhetünk hozzá, de több helyen meg is oszthatjuk ezeket másokkal. Egyes oldalakon online szerkeszté­si lehetősége­t is kínálnak, így letöltés nélkül is, online dolgozhat párhuzamos­an több személy akár ugyanabban az állományba­n. Egyértelmű előnye e módszernek,

 ?? ?? Számos szolgáltat­ó kínál felhőtárhe­lyet
Számos szolgáltat­ó kínál felhőtárhe­lyet

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary