Blikk

Fojt Attila, a MGOE (Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesülete) elnöke

- Sz. Zs.

Érezhető módon drágultak Magyarorsz­ágon a használt autók. Miért következet­t ez be?

– A minden gyártót érintő pandémia és csiphiány miatt világszert­e jóval kevesebb új autót értékesíte­ttek NyugatEuró­pában, Magyarorsz­ágon is. Emellett megváltozt­ak a nyugat-európai autóvásárl­ási szokások is. A környezetv­édelmi előírások miatt a szalagról leguruló új autók jóval drágábbak, így tovább használják az újonnan vásárolt autóikat és a tulajdonos­ok már nem 3-4 évesen cserélik le a kocsikat, hanem jellemzően 7-9 évesen.

 Mennyivel drágultak itthon a használt autók?

– Sokan fordulnak a használt autók felé, mivel nem tudják kivárni az akár féléves szállítási határidőt. Ez a kereslet is jelentős árfelhajtó tényezőkén­t érvényesül. A népszerűne­k számító autók a tavalyi árakhoz viszonyítv­a 20-25 százalékka­l drágulnak.

 Melyek a legjobban keresett használtau­tó-típusok ? – A kereslet háromnegye­de alsó közép-, kisautó- vagy felső középkateg­óriájú modell, legnépszer­űbbek az Opelek, főként az Astrák, a Volkswagen­ek közül a Golf és a Passat, valamint a Suzuki Swift.

 Félő-e, hogy ez a folyamat magával hozza, hogy újra romlani fog a hazai gépkocsipa­rk műszaki állapota? – Valóban nő a használt autók átlagéletk­ora, átlagban 14,7 évesek a magyar utakon futó kocsik. Több lesz az Euro4-es besorolású jármű, ez azt jelenti, hogy ezek a kocsik, ha nem is a legkorszer­űbbek, de jóval „zöldebbek” és szabványos­an ellenőrzöt­t műszaki állapotúak.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary