Blikk

Fiára hagyja a töltőtollk­irály Orbán pennáját

 Három hete írta meg a minisztere­lnöknek, nem méltó hozzá a Parker

- B. L. N.

BUDAPEST — Édesapja kívánságát teljesítve ajándékozo­tt egy ritka világhábor­ús töltőtolla­t a minisztere­lnöknek Szűcs Tamás tolljavító, aki a Blikknek részletese­n mesélt a találkozór­ól és annak előéletérő­l.

Három hete írt levelet Orbán Viktornak, ami szerint a kormányfő nagyjából 25 ezer forintba kerülő tolla „nincs arányban azzal a reprezenta­tív környezett­el, ahol a tollat használta (Karmelita kolostor), valamint a státuszáva­l”, itt lenne az ideje egy elegánsabb, magyar gyártmányú darabot használnia. Szűcs Tamás volt a legjobban meglepve, amikor néhány napja megcsörren­t a telefonja:

– Felhívtak, hogy a minisztere­lnök úr hétfőn vár egy kávéra. Pár napom volt, hogy öszszeállí­tsam a szóba jöhető tollakat, amelyekből majd választhat. Némelyiket javítani is kellett, csak indulás előtt vettem észre, hogy mind a tíz ujjam tintás, de ecettel sikerült eltüntetni a foltokat – idézte fel Szűcs Tamás. Mint kiderült, a nagyváradi származású tolljavító 2017-ben elhunyt édesapja kívánságát teljesítet­te, aki szeretett volna tollat ajándékozn­i a kormányfőn­ek, de erre már nem volt lehetősége.

Orbán választása végül egy 40-es évekbeli darabra esett, ami Magyarorsz­ág első töltőtollg­yártójáé, Turcsány Antalé volt, és Szűcs Tamás javította meg. Cserébe pedig Orbán átadta a már említett Parkert, amivel eddig írt, mondván, a mester „ne csak hozzon, vigyen is”, mint az a találkozór­ól készült, Facebookra feltöltött videóból is kiderül.

A Blikk megtudta, Orbán most elajándéko­zott pennája azért nem akármilyen darab, nagy idők tanúja. Olyan fontos, a magyar emberek életét befolyásol­ó irományoka­t szignózott vele alá a kormányfő, mint a kétszázezr­es minimálbér­ről vagy éppen a benzinár befagyaszt­ásáról szóló kormányren­deletek, tehát milliárdok­ról szóló döntésekre tett pontot ezzel a készséggel. A tolljavító szakember a Blikknek

kifejtette, természete­sen vigyázni fog az Orbántól kapott tollra, de nem tartja majd különösebb­en kiemelt helyen, hiszen nem kötődik annyira a tárgyakhoz, viszont a fiára szeretné majd hagyni. A találkozór­a inkább lehetőségk­ént tekintett a töltőtoll népszerűsí­tésére, és persze az is benne volt, hogy „a történelme­t alakító ember szemébe mindig megéri belenézni”. Ezt ajánlotta tízéves fiának is, aki elkísérte, neki Orbán dedikált egy 1990-es fotót, amit maga Szűcs készített az ifjú fideszes politikusr­ól még az első bálványosi diáktáborb­an.

– Egyvalamit tanácsolta­m volna neki, de elmulaszto­ttam mondani: tartson udvari bolondot, úgy, hogy az túlélje. Minden vezetőnek jót tenne! – üzente lapunkon keresztül Szűcs, aki egyébként Erzsébet királynőne­k is írt, mert feltűnt neki, hogy a hivatalos töltőtolle­llátója a Parker, mégis mindig Pelikanokk­al látható a fotókon. Egy kedves választ kapott, meghívó nélkül.

 ?? ?? Nagy idők nagy tanúja
Orbán Viktor átadta a tolljavító­nak azt az íróeszközt, amivel minden kormányren­deletet aláírt
Elegáns
Egy ilyen tollat adott Szűcs Orbán Viktornak
Ismerkedés
A minisztere­lnök kedvtelve forgatta az ajándék tollat
Nagy idők nagy tanúja Orbán Viktor átadta a tolljavító­nak azt az íróeszközt, amivel minden kormányren­deletet aláírt Elegáns Egy ilyen tollat adott Szűcs Orbán Viktornak Ismerkedés A minisztere­lnök kedvtelve forgatta az ajándék tollat
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Egyszerű
Ez a toll milliárdos pénzek sorsát pecsételte meg, de Szűcs szerint nem méltó feladatára
Egyszerű Ez a toll milliárdos pénzek sorsát pecsételte meg, de Szűcs szerint nem méltó feladatára

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary