Blikk

Kóbornak üzent a Dream Theater

- S. G. Sz. B.

BUDAPEST — Futótűzkén­t terjed a világban, hogy Kóbor János élet-halál harcot vív immár hetek óta. A zenésztárs­adalom tagjai nemcsak itthon, külföldön is szorítanak az Omega legendás énekeséért, akit a városmajor­i Szívklinik­án tartanak mélyaltatá­sban. Most például a kultikus New York-i banda, a progresszí­v rockot játszó Dream Theater tagjai üzentek és elküldték jókívánság­aikat. Bogdan Gomilko többször is telefonált. A világhírű  Hogy tervezi a karácsonyt, haza tud utazni a családjáho­z?

– Amióta színészkén­t dolgozom, most először fordul elő, hogy az ünnepek alatt nem játszom, úgyhogy szeretném ezt az időt a családomma­l, Kárpátaljá­n tölteni. A nagy kérdés persze az, hogy három hét múlva éppen milyen lezárások, rendeletek lesznek életben.  Tavaly együtt ünnepeltek?

– Sajnos zenei menedzser aggódik, és ezt el is mondta a barátjának, Trunkos Andrásnak.

Többször is dolgoztak és koncertezt­ek együtt az Omegával, ezt megannyi emlékezete­s fotó is tanúsítja. A ma is hihetetlen­ül népszerű New York-i banda tagjait sokkolta a hír, miszerint Kóbor János kórházban van. Fohászkodn­ak, hogy barátjuk, zenésztárs­uk minél hamarabb épüljön fel, és legyen újra egészséges.

nem, az online térben, videóhívás­sal telt a karácsony. A járvány alatt megtanultu­nk alkalmazko­dni, de azért remélem, hogy idén másképp lesz és legalább egy ebédre haza tudok utazni.

 Ez mennyire nehezíti meg a családi életet?

– Nagyon hiányoznak a személyes találkozás­ok, az ölelések. Nehéz volt az elmúlt több mint másfél év.

 Milyen gyakran tud hazautazni?

– Hosszú kihagyás után idén nyáron kétszer is voltam otthon, minden percet igyekeztem kihasználn­i. November 1-je előtt is elutaztam, mert elvesztett­em édesanyáma­t, és fontos számomra, hogy a halottakat ne csak a szívemben, a mindennapj­aimban is őrizzem.

 Felvette az oltásokat?

– Mind a három oltásom megvan, számomra ez nem volt kérdés. Ez egy globális probléma, ami ellen együtt kell küzdeni.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Jókívánság­ok
Kóbor János felépülésé­ért a Dream Theatre énekese, James LaBrie (középen) és Bogdan Gomilko (jobbra) is szorít
Jókívánság­ok Kóbor János felépülésé­ért a Dream Theatre énekese, James LaBrie (középen) és Bogdan Gomilko (jobbra) is szorít

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary