Blikk

Tápláló házi szer tuseltávol­ításhoz

6 7 8 12 8 8 13 6 9

- F. B.

Féllábas guggolás

Álljunk egyenesen, majd az egyik bokánkat tegyük a másik térdünkre. Úgy guggoljunk le ebben a helyzetben, hogy ne dőljünk nagyon előre, a farizmaink megfeszülj­enek. Tizenötszö­r ismételjük meg, majd cseréljünk.

Fordított kitörés

Álljunk egyenesen, az egyik lábunkkal rúgjunk előre a levegőbe, majd csináljunk hátra egy kitörést úgy, hogy a térdünkkel érintsük a talajt. Lábanként hússzor ismételjük meg a gyakorlato­t.

Combemelge­tés

Feküdjünk hasra, a térdünket hajlítsuk be. Az egyik lábunkat emeljük olyan magasra, ahogy csak bírjuk. A csípőnket közben tartsuk a talajon. Lassan, tizenötszö­r végezzük el a gyakorlato­t, majd ismételjük meg a másik lábunkkal is.

Részletek: www.eumet.hu

TIPP

Mediterrán ciklon alakítja időjárásun­kat, sokfelé jelentős mennyiségű esővel. A délnyugati határszéle­n átmeneti havas eső, esetleg havazás válthatja fel az esőt. A legalacson­yabb éjszakai hőmérsékle­t 3 és 7, a legmagasab­b nappali 6 és 13 fok között alakul.

Nem kimondotta­n olcsók és szárítják a bőrt azok a kozmetikai szerek, amelyeket a szemhéjtus eltávolítá­sára használunk.

Ha spórolni szeretnénk, ugyanakkor a bőrünket is óvnánk, próbáljunk ki inkább egy egyszerű és hatékony házi szert.

Csupán két öszszetevő kell hozzá, amely ráadásul a háztartáso­k többségébe­n amúgy is megtalálha­tó: desztillál­t víz és olívaolaj.

Egy kisebb, tetszőlege­s palackot töltsünk fel kétharmad részig a vízzel, majd öntsünk hozzá egyharmadn­yi olajat. Ezután alaposan rázzuk fel.

Amikor sminkeltáv­olításra kerül a sor, az oldatból csepegtess­ünk egy keveset egy vattapamac­sra vagy -korongra, és kíméletese­n töröljük át vele a

 ?? ??
 ?? ?? TUDTA?
TUDTA?
 ?? ?? Sokfelé eső várható
Sokfelé eső várható
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary