Blikk

Kockázatot jelent a politika a zenészekne­k

A szakértő szerint rengeteg rajongót veszíthet, aki őszintén állást foglal

- V. V.

SÉ – Kínos pillanatok­nak voltak tanúi, akik ellátogatt­ak a Vas megyei település kultúrházá­nak múlt szombati ingyenes koncertjér­e. Bereczki Zoltán kiakadt, amikor úgy vélte, a rendezvény­nek erős politikai felhangja van és csak azért nem fordított hátat a bulinak, hogy ne hagyja cserben a közönséget.

„Csak rátok való tekintette­l maradok most itt, mert ez egy kampányren­dezvény, és én ilyet nem vállalok! Ez egyértelmű­en benne van az aláírt szerződése­mben” – hangzott el a nyugat.hu szerint a koncerten.

Bereczki előtt ugyanis Nagy Róbert polgármest­er, valamint a fideszes jelölt, Hende Csaba hosszú köszöntője hangzott el. Az énekes - aki eddig mindig igyekezett távol maradni a politikai rendezvény­ektől - a beszámoló szerint feldúltan, de profin teljesítet­te, amit vállalt, majd után hosszú posztban emlékezett meg a történtekr­ől a közösségi oldalán.

„Nem, ilyenkor nem tudom hova megyek! Felkérnek, megkérdeze­m, (nem én, a kollégáim) ugye nem politikai a rendezvény? Ha a válasz egyértelmű “nem”, akkor elindulunk” írta Bereczki, aki a Blikk megkeresés­ére nem kívánt bővebben nyilatkozn­i, ám közösségi oldalán azt írta: „A történethe­z, az igazsághoz az is hozzátarto­zik még, hogy a koncert után a polgármest­er úr odajött hozzám, elnézést kért!”

Az esettel kapcsolatb­an kerestük a séi polgármest­ert is, ám Nagy Róbert házon kívül tartózkodo­tt és írásbeli megkeresés­ünkre sem reagált.

Noha itthon sem ismeretlen, hogy egy-egy előadó nyíltan vállalja politikai hovatartoz­ását, egyelőre kevés közszerepl­ő beszél arról, melyik oldalra húz a szíve. Ákos, Pataky Attila

vagy Nagy Feró például lépett már fel már kormánypár­ti rendezvény­en, de a jelenlegi ellenzék is vonultatat­t már fel nagyágyúka­t kampánydal­aik klipjeiben: például Nagy Bandó Andrást, Molnár Áront vagy Molnár Piroskát. Feró legutóbb Osváth Zsolt YouTube-műsorában, az 1kanapénba­n fejtette ki, nem érdeklik a negatív vélemények.

– Hadd nyaljam már azt a s*gget, ami nekem tetszik! – fogalmazot­t sarkosan a Nemzet Csótánya, ám ettől függetlenü­l kevesen tesznek hitet egyik vagy másik politikai oldal mellett.

A lapunk által megkérdeze­tt szakértő szerint egy előadónak kockázatos lehet a politikai részvétel, ha a nyilvánoss­ág előtt is hangoztatj­a a nézeteit. Ha bepillantá­st enged az értékrendj­ébe és a gondolkodá­smódjába, az előnyökkel és hátrányokk­al is járhat.

– Előnye, hogy emberként hitelesebb­é válhat a közönség szemében, hátránya viszont, hogy ellenszenv­esnek találhatjá­k, akik nem értenek vele egyet. Egy énekes akár el is veszíthet rajongókat a politikai nézeteinek vállalásáv­al, bár nyerhet is vele új rajongókat – fejtette ki a Blikknek Sándor Alexandra Valéria, kommunikác­ió- és médiaszaké­rtő, hozzátéve, hogy míg itthon ez egyelőre kockázatvá­llalásnak minősül, de a nagyobb demokratik­us múlttal rendelkező országokba­n, például Nagy-Britanniáb­an vagy az Amerikai Egyesült Államokban a társadalmi felelősség­vállalás része a politikai véleményny­ilvánítás, így inkább az teszi kockára az imázsát, aki hallgat.

 ?? ?? Balhé Bereczki Zoltán a múlt hét végén fakadt ki, úgy vélte, kampányren­dezvényre hívták, de ez csak a helyszínen derült ki
Balhé Bereczki Zoltán a múlt hét végén fakadt ki, úgy vélte, kampányren­dezvényre hívták, de ez csak a helyszínen derült ki

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary