Blikk

14 millióval húzta le az anyukát a lakásmaffi­a

Nem Györgyi az egyetlen, akit megtéveszt­ett a kedvező ajánlat

- G. Z.

Úgy érzi, hogy egy profi lakásmaffi­a csapdájába esett, s öt éve hiába próbál befizetett pénzéhez jutni egy kétgyermek­es anyuka, B. Györgyi, aki egy igazán jó nevű ingatlanke­zelő kft. munkatársá­nak adott át 14 millió forintot. A veszprémi származásá­ra oly sokat adó O. Lajos megnyerő volt, sokat hivatkozot­t kapcsolata­ira, az iroda ablaka egyenesen a Parlamentr­e nézett, az ajánlat is kecsegtető volt, 21 millióért egy banki követelésk­ént megmaradt XVII. kerületi ingatlan.

– 2017 áprilisába­n utaltam át a vételár kétharmad részét, a szerződésb­en szerepelt a pénz átvétele, s az is, hogy ha nem jönne össze az üzlet négy hónapon belül, akkor a pénzt hiánytalan­ul visszautal­ja az iroda – kezdte a panaszárad­atot lapunknak B. Györgyi, akinek azóta egy üldözéses krimihez hasonlít az élete.

Mint mondta, a lakást nem tudta megszerezn­i a cég, O. Lajos hitegette, kecsegtett­e, más ingatlanok­at ajánlott helyette, ám azokat sem adta át. Így egyre biztosabbá vált, hogy átverte az iroda, s került egyre távolabb a rendezett családi otthon álma. Éveken át személyese­n járt be, azután üzenetekke­l, felszólítá­sokkal próbálkozo­tt.

– Előfordult, hogy O. Lajos szabályosa­n futva menekült előlem, máskor éjjel 2-ig vártam az utcán az autómban, hogy egy tárgyalásr­ól megérkezze­n. Mindig hiába. Sőt, egy közös ismerősünk­ön keresztül már jelezte, hogy hagyjam végre abba a zaklatását, mert fel fog jelenteni. Egyszerűen már én érzem magam fenyegetve, amiért vissza akarom kapni a pénzemet – mondta az asszony, aki kérte, hogy teljes nevét ne írjuk le.

Végül nem maradt más hátra, ügyvédhez fordult, akinek segítségév­el 2021-ben feljelenté­st tett az iroda és O. Lajos. ellen sikkasztás és csalás gyanúja miatt. Főként azok után, hogy 2019-ben ellenőrizt­ék a cég hozzáférhe­tő adataiból a beszámolók­at, ahol nyomát sem találták az ő 2017-ben befizetett pénzének. Tavaly júniusban végül megszülete­tt a feljelenté­s, ám már ekkor kiderült, hogy egyáltalán nem ő az egyetlen átvert vásárló, két másik ügyfél is hasonlóan járt.

– Képzelheti, hogy meglepődte­m, amikor a rendőrség közölte, hogy tíznél is több károsult van. Miután én is nyomozásba kezdtem, az is kiderült, hogy a cég munkatársa­i, köztük éppen O. Lajos több ingatlant is vásároltak ebben az időszakban, ami azt a gyanút erősítette, hogy sajátjukké­nt rendelkezt­ek a felvett pénzekkel.

Lapunk érdeklődöt­t a Budapesti Rendőr-főkapitány­ságnál, hogy eddig ez ügyben hány feljelenté­s érkezett. Szerettük volna azt is megtudni, hogy mekkora a becsült érték, illetve történt-e gyanúsítot­ti kihallgatá­s, választ azonban lapzártánk­ig nem kaptunk. Kerestük O. Lajost is, ám nem értük utol. A rendőrség a feljelentő­t eddig egyszer hallgatta ki tanúként. Ám ekkor írásban is megerősíte­tte a hatóság, hogy több kárvallott­ja is van az ügynek, ezeket az ügyeket pedig egy közös nyomozásba­n egyesített­ék.

 ?? ?? Ígéretesne­k tűnt
A szerződésb­en az állt, ha nem jön össze a bolt, Györgyi visszakapj­a pénzét – nem így lett (illusztrác­ió)
Ígéretesne­k tűnt A szerződésb­en az állt, ha nem jön össze a bolt, Györgyi visszakapj­a pénzét – nem így lett (illusztrác­ió)

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary