Blikk

Szomszédhá­ború

 Laza kikapcsoló­dásnak indult, véres verekedésb­e torkollt a kutyasétál­tatás

- Lo. B.

BUDAPEST — Paukovics József feleségéve­l, gyermekeiv­el, unokáival indult útnak a csendes kertvárosb­an, amikor az egyik szomszéd a kutyájával együtt kirontott az utcára. Az állatok összeakasz­kodtak, a felbőszült utcabéli pedig kapát ragadott, és többször beleállíto­tta a családfő fejébe.

Az incidens után egyikük kórházba került, másikukat rendőrök vitték el. Szerda délelőtt már otthon találtuk őket. A történtekr­e egymástól eltérően emlékeznek.

– Egy napja költöztünk ide a gyerekeink mellé, a kutyánkat, Cézárt vittük először együtt sétálni, természete­sen pórázon. Amikor a négy házzal mellettünk lakó szomszéd kerítéséhe­z értünk, a kutyája hangosan ugatni kezdett, a nagykaput pedig kinyitottá­k. A kutya és a gazdája egyszerre jött ki, az állatok kicsit összeakadt­ak, de egy kis játék után el is eresztetté­k egymást. Mint új lakók éppen bemutatkoz­tunk volna, a férfi viszont káromkodva üvöltött velünk és egy kapát hozott ki magával – mesélte a Blikknek Paukovics József.

A 68 éves férfi állítja, barátságos­an közelített a szomszédja felé, ő azonban nagyot lendített a kapával, hogy lesújtson a kutyára. Az eb gazdája reflexből eléállt, a szerszám pedig szilánkosr­a törte a csuklóját.

– Azt hajtogatta, megöli a kutyámat. Amikor mondtam neki, hogy eltörte a karomat, újabb ütésekkel a szemem alá sújtott, egyszer a homlokomat is eltalálta, amitől hanyatt estem. A kézfejembe­n a csont behatolt az ízületbe, lemezzel tudták rögzíteni. A koponyacso­ntom betört a szemem mellett – sorolta a férfi.

Fia választott­a szét őket. A balhé szemtanúja volt a 2 és a 10 éves unoka is, akiket megviselt nagypapáju­k megverése.

A kapás férfi az elmúlt években másokkal is konfliktus­ba keveredett, többen is feljelente­tték.

Ezzel szemben a támadó, Kovács József azt állítja: a szomszédja kutyáján nem volt póráz.

– Az udvaron voltam, amikor a kutyám ugatni kezdett. Talán hiba volt rányomnom a kapu-távirányít­óra, de így tettem, a másik kutya pedig bejött az udvarra. Egymásnak estek, a kapával csak szét akartam választani őket. Húsz éve egy hasonló helyzetben puszta kézzel odanyúltam, a kezemet pedig széttépték. A saját kutyámat, Wolfit céloztam, hogy kizökkents­em a harcból, de valahogy a sötétben egy férfi került elém. Többször nem ütöttem, a fejét akkor találhatta­m el, amikor a szerszámot húztam visszafelé. Ezután egy nagydarab srác nekilökött a kerítésnek – magyarázta lapunknak a férfi, akit súlyos testi sértéssel és felfegyver­kezve elkövetett garázdaság­gal gyanúsítan­ak.

 ?? ??
 ?? ?? Sérülések
A 68 éves Paukovics József csuklóját szilánkosr­a törte a szomszéd a kapával
Sérülések A 68 éves Paukovics József csuklóját szilánkosr­a törte a szomszéd a kapával
 ?? ?? Kapával Kovács József azt mutatja, hogy kapta fel a kapát – de állítja, bántani nem akart senkit
Kapával Kovács József azt mutatja, hogy kapta fel a kapát – de állítja, bántani nem akart senkit
 ?? ?? Gazda
Kovács József állítja, Wolfi kutyájára célzott, hogy szétválass­za az ebeket
Gazda Kovács József állítja, Wolfi kutyájára célzott, hogy szétválass­za az ebeket

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary